Komentara: 1
Pregleda: 2405

Hokejaši Spartaka (U12) po prvi put nastupili sa devojčicom na prvenstvenoj utakmici

12.02.2015. u 11:12h
Izvor: Subotica.com
Prethodnog vikenda i selekcije U12 i U16 HK "Spartak" su imale svoje nastupe na Prvenstvu Srbije. U nedelju mlađe kategorije su gostovale u Novom Sadu gde su odigrale utakmice protiv HK "NS stars", a uspeh je bio polovičan. U ekipi U12, po prvi put u istoriji Kluba, na jednoj zvaničnoj prvenstvenoj utakmici, nastupila je i jedna devojčica.
Hokejaši Spartaka (U12) po prvi put nastupili sa devojčicom na prvenstvenoj utakmici

Prve na ledu su izašle ekipe U12 i u tom duelu Spartak je bio uspešniji i pobedio sa 3:4 (2:1, 1:0, 0:3).

Subotički tim je tokom celog susreta bio kvalitetniji protivnik, koji je imao više pak u svom posedu i koji je stvorio veći broj 100% šansi za gol, ali je realizacija u prva dva perioda igre bila veoma slaba. Posle pauze između druge i treće trećine i dogovora u svlačionici, usledio je totalni rezultatski preokret i Spartak je sa 3 postignuta gola uspeo da odnese zasluženu pobedu sa konačnih 3:4.

Još jedna zanimljivost je vezana za ovu utakmicu - naime prvi put u istoriji HK "Spartak", na jednoj zvaničnoj prvenstvenoj utakmici Prvenstva Srbije, za klub iz Subotice je nastupila i jedna devojčica (Elena Sekulić, 2005.god), čime je otvorena nova stranica kluba, jer trenutno u Subotici u Spartaku trenira ukupno 8-9 devojčica, u kompletnoj hokejaškoj opremi, koje su do sada imale svoje utakmice samo u mlađim kategorijama (U8 i U10), na turnirima i prijateljskim utakmicama. Uključivanje devojčica u hokej na ledu je jedna od najvažnijih tačaka na kojoj insistira Svetska hokejaška federacija (IIHF - International Ice Hockey Federation) i o kojoj se puno priča i potencira na svim međunarodnim simpozijumima i seminarima.

HK "Spartak" U12 je nastupio u sledećem sastavu: Sudarević Luka, Horvacki Igor, Jaramazović Maximilian, Horvat Adam, Sigulinski Mateja, Pećerić Petar, Kiš Matej, Feher Balint, Feher Čongor, Kostić Luka, Herbatin Oliver, Šandor David, Sekulić Elena, Pećerić Slaven, Kuntić David i Bukvić Nikita. Trener: Brestovac Uroš.

Hokejaši Spartaka (U12) po prvi put nastupili sa devojčicom na prvenstvenoj utakmici

U16: HK NS Stars - HK Spartak  7:2 (2:0, 2:2, 3:0)

Loš sam početak utakmice i na brzinu primljena jeftina 2 gola uzrokovala su rezultatsku jurnjavu, naročito tokom prvog perioda igre. Sredinom 2/3 HK Spartak je uspeo da izjednači sa dva lepa gola, i taj rezultat je ostao sve do par minuta pre kraja 2/3. Nedostatak koncentacije i snage gostujuće ekipe, doveo je do pada u tempu i ritmu igre, što je dovelo do konačnih 7:2 za domaćina. U svakom slučaju, kvalitetan nastup, i uz dobro isplaniran i odrađen kraj sezone i treniranja na ledu u Subotici, može se očekivati dobra utakmica u finalu VUB lige Mađarske, na kojoj bi po svim procenama opet trebala da se sastanu ova dva rivala.

HK "Spartak" U16 je nastupio u sledećem sastavu: Velašević Miloš, Okulić Slobodan, Tancoš Tamaš, Pejović Nemanja, Brcan Ljubomir, Katančić Denis, Nešić Mate, Rackov Viktor, Katančić Erich, Burger Aleksa, Vaštag Mark, Sigulinski Filip i Vidaković Matej. Trener: Brestovac Uroš.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2405
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.