Komentara: 2
Pregleda: 3606

Hokejaši Spartaka (U11) za vikend učestvovali na turniru u Zagrebu

09.04.2014. u 14:56h
Izvor: Hokejaški klub "Spartak"
Hokejaški klub "Spartak", selekcija U11, je prethodnog vikenda (od 4. do 6. aprila) boravila u Zagrebu gde je imala veoma dinamičan i raznolik program, koji se sastojao od kombinacije InLine hokeja (hokej na rolerima) i hokeja na ledu.
Hokejaši Spartaka (U11) za vikend učestvovali na turniru u Zagrebu

S obzirom da je u Subotici led skinut još na samom početku marta, aktivnosti i sportski nastupi se polako prebacuju na sestrinski sport - hokej na rolerima (InLine hokej).

Po dolasku u Zagreb, u petak je odrađen zajednički trening na rolerima sa domaćinima, HK "Kune" iz Zagreba, a potom su igrači HK "Spartak" prisustvovali i gledali trening seniorske reprezentacije Hrvatske u hokeju na ledu, u kojoj nastupaju i nekoliko igrača ih HK "Medvešćak" (koji igraju KHL Ligu), u sklopu njihovih priprema pred odlazak na Svetsko prvenstvo.

Narednog dana održan je 1. Međunarodni turnir u InLine hokeju za selekciju U11 "Kune 2014", koji je okupio ukupno 6 ekipa iz 3 države. Turnir je održan na Sportskom centru "KUNE", gde je postavljena specijalna podloga od plastike na kojoj se odigravaju zvanična takmičenja u InLine hokeju. Na turniru se igralo po principu "svako sa svakim", a potom su četiri najbolje plasirane ekipe ostvarile plasman u polufinale (1-4, 2-3), a potom poraženi za 3.mesto i pobednici polufinalnih duela za naslov prvaka turnira.

HK Spartak je ostvario sledeće rezultate u "ligaškom delu" turnira:

  • HK Spartak - HK Kune (Zagreb, HRV)   2:0
  • HK Spartak - HK Karlovac (Karlovac, HRV)  1:2
  • HK Spartak - HK Sisak (Sisak, HRV)  1:3
  • HK Spartak - HK Munje (Zagreb, HRV)  2:1
  • HK Spartak - HK Dinamit (Horjul, SLO) 3:0

U polufinalu, kao trećeplasirana ekipa HK "Spartak" se suprostavio HK "Munje" i pobedio sa 2:0, da bi u finalu bio poražen od HK "Sisak" sa 4:1 i tako zauzeo drugo mesto na turniru.

Hokejaši Spartaka (U11) za vikend učestvovali na turniru u Zagrebu

Kako kažu u klubu, ostvaren je zaista fenomenalan rezultat i uspeh, posebno poznavajući činjenicu da su Spartakovi igrači prvi put ove sezone na rolerima na ovoj podlozi, dok i u Hrvatskoj i u Sloveniji postoji državno prvenstvo za navedene kategorije i InLine hokeju, koji se igra cele godine.

Za HK Spartak su nastupili: Sudarević Luka, Burger Aleksa, Đorđević Bojan, Vaštag Mark, Horvacki Igor, Pećerić Petar, Kiš Matej, Kostić Luka, Sekulić Elena, Velček Milica. Trener: Brestovac Uroš

Hokejaši Spartaka (U11) za vikend učestvovali na turniru u Zagrebu

Poslednjeg dana gsotovanja u zagrenu Spartak je odigrao prijateljsku sparing utakmicu u hokeju na ledu, na klizalištu Velesajam u Zagrebu protiv ekipe HK "Zagreb", a u sklopu njihovih priprema pred odlazak u Kanadu na jedan od najvećih turnira na svetu za selekcije U11.

Hokejaši Spartaka (U11) za vikend učestvovali na turniru u Zagrebu

Iako su prethodni dan imali izuzetno naporan turnir, igrači HK "Spartak" su još jednom pokazali svoj nepokolebljiv karakter i duh pobednika, te fenomenalnim zalaganjem i velikom borbenošću uspeli da izvojevaju još jednu pobedu (7:6) nad favorizovanim domaćinom, čime su upotpunili veoma uspešan sportski vikend.

Hokejaši Spartaka (U11) za vikend učestvovali na turniru u Zagrebu

Za nešto manje od dve nedelje (21./22. april) u Beogradu se održava jedan od najvećih i najjačih međunarodnih turnira u hokeju na ledu za kategorije U8 i U10 - "Šile 2014", na kojem će i učestvovati i HK "Spartak", ali na žalost na navedeno dešavanje ide sa više od 50 dana bez treninga na ledu. U klubu ipak veruju u solidan nastup i maksimalno zalaganje svih koji budu branili boje Spartaka, dok rezultat biti u drugom planu.

Izvor: Hokejaški klub "Spartak"
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3606
Povezane teme

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokej na rolerima

inline hokej

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.