• Pregleda: 2297

Hokejaši Spartaka nastavljaju sa dobrim rezultatima

Hokejaši Sparataka učestvovali su na dva turnira i imali polovčan uspeh. Igrači u kategoriji U8 nastupili su na međunarodnom turniru u Mađarskoj i pobedili sve svoje protivnike, dok je selekcija hokejaša Spartaka u kategoriji U14 poražena u Novom Sadu od ekipe Crvene zvezde. U narednom periodu mlade hokejaše očekuje dosta aktivnosti iako im vremenski uslovi ne idu na ruku, kako u Subotici, Srbiji, tako i u susednim državama.
Hokejaši Spartaka nastavljaju sa dobrim rezultatima

Najmlađa takmičarska selekcija HK "Spartak - U8" (igrači rođeni 2006. i mlađi) nastupili su u nedelju 16. februara na turniru "C" kategorije u Dunaujvarošu (Mađarska) gde su odigrali ukupno 4 utakmice i ostvarili isto toliko pobeda - pobeđeni su HC Gyor (7:0), Dab Docler 1 (2:0), Dab Docler 2 (5:1), Balu-T (8:0).

Za selekciju HK "Spartak" su nastupili: Sabo Rac Albert, Antonijević Aleksandar, Dobo Armin, Vaštag Ivett, Lulić Marko, Pećerić Slaven, Mirnić Valentin, Kuntić David, Kukaras Luka i Marcikić Nemanja. Trener: Brestovac Uroš

Takođe u nedelju petorica igrača selekcije U14 su nastupili na utakmici u Novom Sadu u zajedničkoj ekipi sa HK NS Stars koja je dočekala gostujuću ekipu HK "Crvena zvezda" iz Beograda. Posle velike borbe i taktičkog nadmudrivanja uspešniji su bili gostujući hokejaši koji su slavili rezultatom 5:0. Iz HK Spartak su nastupili: Pejović Nemanja, Petrik Popović Miron, Nešić Mate, Sigulinski Filip i Kovač Viktor.

Pred HK Spartak se nalazi još 3-4 nedelje aktivnosti punog tempa i intenziteta za sve takmičarske kategorije:

  • U8/U10/U12 odlazi na međunarodni turnir u Sarajevo (28.02.-02.03.2014.)
  • U8/U10 međunarodni turnir "Šile 2014" u Beogradu (22/23.03.2014.)
  • nekoliko turnira "ABC" kategorije za ekipe U8 i U10 u Mađarskoj
  • MIX ekipa (U12/U14/U16) završni turnir VUB Prvenstva Mađarske, borba za plasman od 1-4 mesta (08/09.03.2014.)
  • selekcija U12 završnica Prvenstva Srbije (još 4 utakmice)
  • selekcija U16 završnica Prvenstva Srbije (još 3 utakmice)
  • Dolazak ekipe U17 iz Montreala (Kanada) u Suboticu i region (28.02.-09.03.2014.) sa dve zakazane utakmice protiv domaćina HK Spartak U18 za 01.03. i 08.03.2014.
  • Ekipa HK Spartak U18 odlazak u Sarajevo (BiH) na prijateljske utakmice sa Reprezentacijom BiH u sklopu njihovih priprema za odlazak na Svetsko prvenstvo (05.03.-07.03.2014.)
  • Završnica Prvenstva Srbije za seniore (još 2-3 utakmice u Subotici - HK Beograd U18, HK Vitez, HK Beostar) zakazane za naredna 2-3 vikenda.

Rukovodstvo, treneri, igrači i roditelji HK "Spartak" su upoznati sa činjenicom o ne baš sjajnim vremenskim prognozama za predstojeći period (izuzetno toplo za ovo doba godine) ali se u klubu nadaju i apeluju na gradske čelnike i rukovodstvo JKP "Stadion" da se ispoštuje prvobitni plan i obećanje o držanju ledene ploče na Gradskom klizalištu najranije do 9. marta kako bi sve takmičarske kategorije što spremnije reprezentovale plavo beli dres i Grad Suboticu na svim najavljenim sportskim dešavanjima u završetku sezone 2013/2014.

Izvor: Hokejaški klub "Spartak"

povezane teme

2
ludilo Odgovori
Vremenski uslovi smetaju samo Spartaku, svi ostali imaju hale. Klub je pred raspadom, bez hale, bez ambicioznog rukovodstva, gledaju samo kako ce pare da strpaju u dzep....Jebiga, uskoro ce kraj.
zabrinut Odgovori
Da su obećanja ispunjena, sada ne bi bilo problema.
Roditelji okupljeni oko organizovane grupe građana su uradili sve što je bilo u njihovoj moći - lobiranje, projekat, urgiranje za dozvole, obijanje pragova po opštini, katastru, .....

Mislim da je aktuelno rukovodstvo HK imalo dovoljno političke moći da projekat pokrivanja klizališta završi, ali nisu. Sada kad moći više nema, sada se urgira na novu gradsku garnituru i apeluje na direktora JKP.

Da je uprava kluba pre godinu dana stala na istu stranu sa roditeljima i lobirala koliko i oni, našlo bi se dovoljno novca za realizaciju pokrivanja i bez pomoći opštine, ali su oni bili nezainteresovani za rešavanje problema.

Ostaje da se sačekaju izbori, pa usklađivanje lokalne vlasti sa republičkim, pa novo lobiranje, pa ko zna šta još a deca rastu i godine kada bi trebali da uče i napreduju oni provode trčeći po tribinama umesto u klizaljkama na ledu.

Opet će deo već afirmisanih malih hokejaša otići u Segedin, opet će padati teške reči, opet će neko nešto da ukrade i tako u krug. Kraja nema.

Zato hokejaši, ako želite kvalitetno da trenirate, promenite upravu, dovedite nekog kome je stvarno stalo do tog kluba (ne deklarativne političare bez hrabrosti da izbace zlo iz kluba i volje da svoj autoritet upotrebe tamo gde treba) i imaćete podršku malo šire javnosti nego što je sada imate pa nećete morati da kukate da vam ne skinu led jer dolaze gosti sa drugog kraja sveta a nisu poneli rolere.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.