Komentara: 0
Pregleda: 1804

Hokejaši Spartaka aktivni na ledu

08.12.2014. u 13:57h
Izvor: Subotica.com
Iako je led na Gradskom klizalištu u Subotici postavljen u četvrtak, kada je HK "Spartak" odradio prve treninge, većina takmičarskih selekcija je već samo posle 2 "radna" dana nastupila na nekoliko utakmica/turnira u Srbiji i Mađarskoj.
Hokejaši Spartaka aktivni na ledu

SELEKCIJA U10 - je u subotu nastupila na turniru "C" kategorije u Mađarskoj (Kiškoroš), na kojem je odigrala ukupno 4 utakmice, i na kraju uspela da osvoji turnir. Posle poraza u prvoj utakmici od ekipe Dab Docler C, usledili su pobede protiv domaćina (HC Kiškoroš) i ekipe Balu-T iz Baje, a potom je usledilo finale turnira i ponovni susret sa ekipom Dab Docler C, gde je ovaj put izvojevana tesna pobeda, posle preokreta u poslednjih 5 minuta utakmice.

Rezultati:

  • Dab Docler C - HK Spartak   5:3
  • HC Kiškoroš - HK Spartak    3:5
  • HK Spartak - Balu-T    4:1
  • Dab Docler C - HK Spartak   2:3

Za HK "Spartak" su nastupili: Đukanović Luka, Bukvić Nikita, Kovačević Nikola, Vaštag Ivett, Kuntić David, Stantić Dario, Stantić Sara, Miklenović Mellanija, Mirnić Valentin, Vučić Aleksa i Ujhelji Hunor. Trener: Brestovac Uroš.

Hokejaši Spartaka aktivni na ledu

Još nekoliko zanimljivih detalja vezano za nastup na ovom turniru jesu i činjenice da je u ekipi HK "Spartak" nastupilo i 3 (tri) devojčice (Ivett, Sara i Mellanija), kao i to da na ovom turniru nije nastupilo 8-9 najboljih igrača iz ove selekcije jer su isti dan nastupali za selekciju U12 na utakmici Prvenstva Srbije u Novom Sadu.

SELEKCIJA U12 - je u subotu nastupila na utakmici Prvenstva Srbije u Novom Sadu gde je posle tesne i veoma neizvesne završnice meča pretrpela poraz od domaćina HK NS Stars rezultatom 5:4 (2:0 1:0 2:4). Selekcija U12 je nastupila sa čak 9 igrača koji po svom uzrastu imaju pravo nastupa i u selekciji U10, i posle grča u prve 2/3 utakmice uspeli su da se raspucaju pred kraj meča i da rezultatski stignu protivnika, ali nisu imali dovoljno snage i vremena za potpuni preokret.

Za HK "Spartak" U12 su nastupili: Sudarević Luka, Horvacki Igor, Jaramazović Maximilian, Konkolj Šok Henrik, Pajić Miloš, Horvat Adam, Feher Balint, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej, Kiš Matej, Kostić Luka, Pećerić Petar, Feher Čongor, Šandor David, Herbatin Oliver i Pećerić Slaven. Trener: Jaramazović Zoran.

SELEKCIJA U14 - je u subotu sa četiri igrača iz Subotice nastupila za zajedničku ekipu NS "Stars / Spartak" na utakmici Prvenstva Srbije u Novom Sadu gde su dočekali ekipu HK Beostar iz Beograda, i posle velike borbe pretrpeli poraz 4:7 (2:3 1:3 1:1). Iz HK "Spartak" su nastupili: Burger Aleksa, Vidaković Matej, Vaštag Mark i Rackov Viktor. Ovu selekciju očekuje naporan rad na treninzima u narednom periodu, a kada se priključe i preostali igrači iz Subotice (Katančić Erich, Sigulinski Filip i Đorđević Aleksandar) nadamo se da će i sami rezultati krenuti da se popravljaju.

SELEKCIJA U16 je u nedelju nastupila na dve utakmice Prvenstva Srbije  u Beogradu gde su postignuti sledeći rezultati: Beostar - Spartak/NS Stars 11:2  (4:0 6:1 1:1) i Crvena zvezda - Spartak / NS Stars  14:0 (2:0 8:0 4:0).

Kako kažu u HK "Spartak", posle samo 2 dana treninga na ledu teško je bilo očekivati da će zajednička ekipa igrača iz Spartaka i NS Starsa moći da parira ekipama iz Beograda koje su na ledu još od septembra.

- "Nedostatak snage i klizačke "kondicije" je jednostavno uzeo svoj danak, naročito u drugoj polovini druge utakmice. I pored toga, pokazali su veliku želju, karakter i borbenost, što je dovoljno kvalitetna osnova za dalji rad i napredak, a sa istim protivnicima nas očekuju i utakmice u Subotici tokom januara/februara 2015 kada će imati priliku za revanš." - ističu iz HK "Spartak"

Za zajedničku ekipu iz redova HK "Spartak" su nastupili: Velašević Miloš, Tancoš Gabor, Tancoš Tamaš, Kojić Miloš, Brcan Ljubomir, Katančić Denis, Pejović Nemanja i Nešić Mate. Trener: Jaramazović Zoran.

Već sledećeg vikenda očekuju se nove utakmice i turniri za HK "Spartak" u Prvesntvu Srbije, a od 19. decembra za MIX selekciju HK "Spartak" (U12/U14/U16) kreće i VUB Prvenstvo Mađarske u kojem brane vicešampionsku titulu iz prošle sezone.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1804
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.