Komentara: 3
Pregleda: 2581

Hokej: Uspešni nastupi Spartakovih mlađih selekcija

13.10.2021. u 12:08h
Izvor: Subotica.com
Protekli vikend bio je sadržajan i uspešan za mlađe selekcije Hokej kluba "Spartak". Buduće nade najbžeg kolektivnog sporta nastupale su pretežno na turnirima u Mađarskoj gde već uveliko postoje ledena ploča i uslovi za bavljenje hokejom, ali i na turniru u Beogradu.
Hokej: Uspešni nastupi Spartakovih mlađih selekcija
Foto: U18 selekcija

U subotu, svoj prvi nastup u sklopu novog projekta “3vs3” u Hokejaškom savezu Mađarske je imala U18 selekcija Spartaka koja nastupa u fuziji sa HC "Kiškoroš".

- Utakmice se igraju turnirski, četiri ekipe podeljene u dve grupe, igra svako sa svakim, dok će na kraju sezone biti završni turnir sa po dve najbolje ekipe iz obe grupe. Naša ekipa je na prvom turniru zabeležila dve pobede i poraz - kaže Uroš Brestovac iz HK "Spartak".

Od igrača iz Subotice su nastupili Luka Đukanović, Veljko Penava, Matej Kiš, Aleksa Vučić i David Šandor. Trener: Žolt Šandor.

Hokej: Uspešni nastupi Spartakovih mlađih selekcija

MINIMALAN PORAZ U14 SELEKCIJE

Istog dana nastupila je i U14 selekcija u sklopu Prvenstva Mađarske, u Dunaujvarošu protiv ekipe Szigeti Bikak. Nažalost ovde je ekipa Spartak-Kiškoroš poražena golom razlike.

- Bio je to derbi dve prvoplasirane ekipe u grupi, od ukupno 8 ekipa, dok samo prve dve obezbeđuju dalji nastavak prvenstva u “A-2”, a ostale nastavljaju u “B-1”. Sama utakmica je bila izuzetno zahtevna, puna lepih akcija i rezultatskog preokreta, da bi na kraju pobedu ipak odnela ekipa iz Budimpešte, posle produžetaka, ukupnim rezultatom 8:9 - rezimirao je Brestovac,

Od igrača iz Subotice su nastupili: Ognjen Penava, Karlo Bem, Leon Gubičak, Leon Marton, Hana Sabo Rac, Jovana Popov, Relja Brestovac i Nikola Kujundžić. Trener: Jaramazović Zoran.

Hokej: Uspešni nastupi Spartakovih mlađih selekcija

U8 SELEKCIJA IZDOMINIRALA U SVOM UZRASTU

ČEKAJUĆI LED U SUBOTICI - "Interesantan detalj, koji se može gledati sa obe strane medalje, jeste da sva ova deca igraju na turnirima i utakmicama u zvaničnim takmičenjima u Srbiji i u Mađarskoj, nastupaju protiv klubova koji imaju led tokom čitave godine, dok mi treniramo na betonu i čekamo, tj. nadamo se ledu u Subotici tek u decembru, januaru i februaru, a do tada putujemo po 150-200km južno ili severno kako bi odradili treninge na ledu makar jedanput nedeljno i kako bi što kvalitetnije i dostojnije reprezentovali svoj klub, grad i državu. Malo to sve i nije toliko logično" - zaključuje Brestovac.

U nedelju, svoj prvi turnir u sklopu Prvenstva Mađarske ("C" kategorija) u Kiškorošu je imala Spartakova U8 selekcija.

- Ekipa je sastavljena od veoma mladih hokejaša i hokejašica, gde je skoro polovina ekipe imala svoj sportski debi na zvaničnim takmičenjima ovog tipa. I pored toga ekipa je pokazala maksimalnu borbenost i želju za nadmetanjem i pobedom, te su na četiri odigrane utakmice ostvarili isto toliko pobeda, uz fantastične partije golmanke Sanje Katone, koja je prosto začarala svoju mrežu i zaustavila sve šuteve protivnika. Redom su savladane ekipe Kiškoroš (3:0), Szolnok (10:0), KESI (6:0) i u finalu ponovo Kiškoroš (7:0) - kaže Brestovac.

Za Spartak U8 su nastupili: Sanja Katona, Tara Brestovac, Mark Kovač, Aleksa Vidaković, Mateo Marko, Filip Vojnak, Momčilo Glogovac, Matej Kesejić, Lav Milovanović, Akoš Čanji i David Čanji. Treneri: Miloš Kojić i Norbert Kovač.

Hokej: Uspešni nastupi Spartakovih mlađih selekcija

U10 NA TURNIRU LIGE BUDUĆIH ŠAMPIONA U BEOGRADU

Spartakova U10 selekcija je u nedelju imala turnir “Lige budućih šampiona” u Beogradu, gde su odigrali ukupno 5 utakmica i ostvarili četiri pobede i poraz.

- Dečaci i devojčice u plavo-belom dresu su pokazali ogromnu hrabrost i zavidno hokejaško znanje za svoj uzrast, ispoštovali su veliki deo dogovora iz svlačionice i rezultat se pokazao - dodaje Brestovac.

Za Spartak U10 na ovom turniru su nastupili: Marjan Rajković, Vidak Lakićević, Nina Kovač, Stefan Maravić, Petar Mandić, David Tikvicki, Marin Rajković, Marta Mandić, Martina Tikvicki i Oleg Kopunović. Trener: Brestovac Uroš.

Hokej: Uspešni nastupi Spartakovih mlađih selekcija

POBEDA U16 SELEKCIJE U PRVENSTVU MAĐARSKE

Selekcija U16 je u sklopu kvalifikacija za “A-2” u okviru Prvenstva Mađarske, nastupila u fuziji sa Kiškorošom na utakmici u Seksardu protiv domaćeg sastava i zabeležila treću  uzastopnu pobedu, čime su produžili svoju šansu za osvajanjem prvog mesta u grupi od osam ekipa, jer samo to mesto vodi u viši rang u nastavku šampionata.

Spartak/Kiškoroš – Seksard 13:4 (5:0 3:3 5:1)

Za kombinovanu ekipu od subotičke dece nastupili su: Todor Josić, David Kuntić, Vasilije Vučinić, Slaven Pećerić, Miloš Agić, Semen Stafeev, Tamara Radović i Jana Radović. Trener: Zoran Jaramazović.

Predstojećeg vikenda svoje nastupe u sklopu Prvenstva Mađarske će imati selekcije U12 U14 i U16, dok ženska seniorska hokejaška reprezentacija Srbije putuje u Sarajevo na turnir “4 nacije” gde će ukrstiti palice sa reprezentacijama BIH, Hrvatske i Bugarske. U sastavu naše reprezentacije će biti i nekoliko Subotičanki.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2581
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.