Komentara: 3
Pregleda: 5545

Hokej: Sezona se zahuktala, selekcije Spartaka takmiče se na više strana

09.10.2019. u 15:23h
Izvor: Subotica.com
Sezona u hokeju se zahuktala, a selekcije Spartaka prethodnog vikenda imale su izuzetno uzbudljiv i dinamičan vikend.
Hokej: Sezona se zahuktala, selekcije Spartaka takmiče se na više strana

Selekcija U10 je u subotu učestvovala na turniru B kategorije u Dunaujvarošu, na kojem je odigrala četiri utakmice i zabeležila pobedu, dva poraza i remi

- Ohrabruje što za sam početak sezone jeste činjenica da su mladi hokejaši Spartaka bili bolji protivnik na svim utakmicama, ali jednostavno nisu uspeli da realizuju tu kvalitetniju igru u samoj završnici, te su na kraju bili kažnjeni pomalo naivnim golovima iz nekih kontri i polukontri. Sve u svemu, ovakvih utakmica i turnira nam treba što više tokom sezone, i ovo je ekipa koja će nastaviti da ređa lepe rezultate u ovoj kategoriji - kaže Uroš Brestovac, trener u Hokej klubu "Spartak".

Za U10 selekciju Spartaka igrali su: Poljaković Filip, Ponjavić Andrija, Rajković Marjan, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Lukić Dunja, Popov Novak, Iveljić Matija, Blažić Teodor, Mandić Antonija i Kovač Nina.

Selekcija U12 sa zvaničnim utakmicama u sklopu B prvenstva Mađarske krenula je u nedelju. Ova selekcija nastupa u fuziji sa mađarskim Kiškorošom. Na startu prvenstva, u Budimpešti, odigrali su utakmicu sa ekipom OHA, koju su pobedili sa ubedljivih 13:1

- Sigurnom igrom od početka do kraja meča, sve konce su držali u svojim rukama i zasluženo su odneli prvu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu - ističe Brestovac.

Za U12 od dece iz Spartaka je nastupilo čak njih jedanaest: Penava Ognjen, Bem Karlo, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Marton Leon, Popov Jovana, Benčić Mihajlo, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Brestovac Relja i Milanko Danilo. Trener: Jaramazović Zoran.

Hokej: Sezona se zahuktala, selekcije Spartaka takmiče se na više strana

Selekcija U12B

Selekcija U14, u fuziji sa Kiškorošom, imala je veoma nezgodno gostovanje u Debrecenu protiv istoimene ekipe i doživela treći poraz u ovogodišnjem prvenstvu B Mađarske.

- Domaćini su prosto bili mnogo klizački dominantniji jer imaju led čak 10 meseci godišnje, a otpor gostiju su definitivno slomili u poslednjih 5 minuta utakmice, kada su na brzinu dali 5 golova - dodaje Brestovac - Ova ekipa je imala i vrlo nezgodan raspored na samom startu šampionata, jer su već ukrstili palice sa dve ekipe koje su realno po kvalitetu u "A" nivou takmičenja.

Za U14 su od subotičke dece nastupili: Milodanović Ana, Sekulić Elena, Rajković Martin, Benčić Anastasija, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Kuntić David i Vučinić Vasilije. Trener: Jaramazović Zoran.

Novi Sad je u nedelju bio domaćin manifestacije "WGIHW" (World girls ice hockey weekend) koji organizuju Međunarodna hokejaška federacija (IHF) u saradnji sa Savezom hokeja na ledu Srbije (SHLS) i koji ima za cilj popularizaciju i omasovljavanjeovog sporta za devojčice, devojke i žene.

Hokej: Sezona se zahuktala, selekcije Spartaka takmiče se na više strana

Na ovoj manifestaciji okupilo se ukupno 56 devojčica uzrasta od 6 do 18 godina, iz srpskih klubova Crvena zvezda, Partizan, NS Stars, Vojvodina i Spartak, kao i 7 trenera koji su vredno radili sa njima više od dva i po sata na ledu.

Od devojčica iz Subotice učestvovale su: Vereš Sintia, Sekulić Elena, Milodanović Ana, Benčić Anastasija, Poljaković Lana, Rac Sabo Hanna, Mandić Antonija, Maravić Tijana, Lukić Dunja, Tikvicki Martina, Čepela Teodora, Kovač Nina, Simić Ljubinka, Šabić Iva i Brestovac Tara.

Narednog vikenda selekcije U12 i U14 igraju svoje utakmice u sklopu B prvenstva Mađarske, selekcija U8 treba da učestvuje na turniru u Kiškorošu (Mađarska), dok selekcija U16 treba u Beogradu da odigra dve utakmice u sklopu Prvenstva Srbije Crvenom zvezdom Partizanom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5545
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

uroš brestovac

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.