• Pregleda: 3614

Hokej: Sezona se zahuktala, selekcije Spartaka takmiče se na više strana

Sezona u hokeju se zahuktala, a selekcije Spartaka prethodnog vikenda imale su izuzetno uzbudljiv i dinamičan vikend.
Hokej: Sezona se zahuktala, selekcije Spartaka takmiče se na više strana

Selekcija U10 je u subotu učestvovala na turniru B kategorije u Dunaujvarošu, na kojem je odigrala četiri utakmice i zabeležila pobedu, dva poraza i remi

- Ohrabruje što za sam početak sezone jeste činjenica da su mladi hokejaši Spartaka bili bolji protivnik na svim utakmicama, ali jednostavno nisu uspeli da realizuju tu kvalitetniju igru u samoj završnici, te su na kraju bili kažnjeni pomalo naivnim golovima iz nekih kontri i polukontri. Sve u svemu, ovakvih utakmica i turnira nam treba što više tokom sezone, i ovo je ekipa koja će nastaviti da ređa lepe rezultate u ovoj kategoriji - kaže Uroš Brestovac, trener u Hokej klubu "Spartak".

Za U10 selekciju Spartaka igrali su: Poljaković Filip, Ponjavić Andrija, Rajković Marjan, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Lukić Dunja, Popov Novak, Iveljić Matija, Blažić Teodor, Mandić Antonija i Kovač Nina.

Selekcija U12 sa zvaničnim utakmicama u sklopu B prvenstva Mađarske krenula je u nedelju. Ova selekcija nastupa u fuziji sa mađarskim Kiškorošom. Na startu prvenstva, u Budimpešti, odigrali su utakmicu sa ekipom OHA, koju su pobedili sa ubedljivih 13:1

- Sigurnom igrom od početka do kraja meča, sve konce su držali u svojim rukama i zasluženo su odneli prvu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu - ističe Brestovac.

Za U12 od dece iz Spartaka je nastupilo čak njih jedanaest: Penava Ognjen, Bem Karlo, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Marton Leon, Popov Jovana, Benčić Mihajlo, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Brestovac Relja i Milanko Danilo. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U12B

Selekcija U14, u fuziji sa Kiškorošom, imala je veoma nezgodno gostovanje u Debrecenu protiv istoimene ekipe i doživela treći poraz u ovogodišnjem prvenstvu B Mađarske.

- Domaćini su prosto bili mnogo klizački dominantniji jer imaju led čak 10 meseci godišnje, a otpor gostiju su definitivno slomili u poslednjih 5 minuta utakmice, kada su na brzinu dali 5 golova - dodaje Brestovac - Ova ekipa je imala i vrlo nezgodan raspored na samom startu šampionata, jer su već ukrstili palice sa dve ekipe koje su realno po kvalitetu u "A" nivou takmičenja.

Za U14 su od subotičke dece nastupili: Milodanović Ana, Sekulić Elena, Rajković Martin, Benčić Anastasija, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Kuntić David i Vučinić Vasilije. Trener: Jaramazović Zoran.

Novi Sad je u nedelju bio domaćin manifestacije "WGIHW" (World girls ice hockey weekend) koji organizuju Međunarodna hokejaška federacija (IHF) u saradnji sa Savezom hokeja na ledu Srbije (SHLS) i koji ima za cilj popularizaciju i omasovljavanjeovog sporta za devojčice, devojke i žene.

Na ovoj manifestaciji okupilo se ukupno 56 devojčica uzrasta od 6 do 18 godina, iz srpskih klubova Crvena zvezda, Partizan, NS Stars, Vojvodina i Spartak, kao i 7 trenera koji su vredno radili sa njima više od dva i po sata na ledu.

Od devojčica iz Subotice učestvovale su: Vereš Sintia, Sekulić Elena, Milodanović Ana, Benčić Anastasija, Poljaković Lana, Rac Sabo Hanna, Mandić Antonija, Maravić Tijana, Lukić Dunja, Tikvicki Martina, Čepela Teodora, Kovač Nina, Simić Ljubinka, Šabić Iva i Brestovac Tara.

Narednog vikenda selekcije U12 i U14 igraju svoje utakmice u sklopu B prvenstva Mađarske, selekcija U8 treba da učestvuje na turniru u Kiškorošu (Mađarska), dok selekcija U16 treba u Beogradu da odigra dve utakmice u sklopu Prvenstva Srbije Crvenom zvezdom Partizanom.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Jimi Odgovori
A klizaliste? Glavno da se ruši renomirani stadion i da se izgradi novi. Klizaliste je san već 50 godine
Snoop Dogg
Hocemo novo klizaliste Hocemo novo klizaliste
Hocemo novo klizaliste Hocemo novo klizaliste
Hocemo novo klizaliste Hocemo novo klizaliste
Hocemo novo klizaliste Hocemo novo klizaliste
Hocemo novo klizaliste Hocemo novo klizaliste
Hocemo novo klizaliste Hocemo novo klizaliste
Jacob Odgovori
Bravo svi!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.