Komentara: 0
Pregleda: 2301

Hokej: Održan završni turnir Juniorske lige, Spartak U12 šampion

20.02.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Hokej: Održan završni turnir Juniorske lige, Spartak U12 šampion

Proteklog vikenda selekcije U12 i U15 Hokej kluba "Spartak" učestvovale su na završnom turniru JHL "Junior Hockey League" koji je održan u Delnicama (Hrvatska), a gde je domaćin bio Hokej klub "Siscia", a pored ova dva kluba u ovom takmičenju su u sezoni 2017/2018 učestvovali još i Vojvodina i Vukovi.

Kao i na svakom prethodnom turniru, gde je svaki klub/grad bio domaćin igralo se svako sa svakim u obe kategorije, a Spartak U12 je zabeležio sve tri pobede (Vukovi 13-1, Siscia 10-0, Vojvodina 10-1), čime su ubedljivo osvojili 1. mesto posle 12 odigranih kola, bez izgubljene utakmice, dok je selekcija U15 zabeležila pobedu (Vojvodina 12-3) i dva poraza (Vukovi 1-4 i Siscia 2-5), što je ukupnom plasmanu bilo dovoljno za četvrto mesto.

Na svečanom zatvaranju sezone su podeljeni ekipni pehari, a Direktorat lige je odredio i najistaknutije pojedince sezone, gde su se našli i subotički hokejaši / hokejašice (David Kuntić - najbolji strelac lige U12, Aleksandar Đorđević - najbolji bek lige U15, Vereš Sintia - najbolji ženski golman cele lige, Vasilije Vučinić - MVP Spartak U12, Rac Sabo Lilla - MVP Spartak U15).

Tokom sezone za HK Spartak U12 u JHL su nastupili: Konakov Novak, Penava Veljko, Bem Karlo, Temunović Vanja, Antonijević Aleksandar, Milodanović Ana, Rajković Martin, Stantić Sara, Vaštag Ivett, Benčić Anastasija, Distl Dominik, Gladić Petra, Janković Ognjen, Dvornić Stevan, Kukaras Luka, Kuntić David, Lulić Marko, Nađ Mateja, Nimčević Nemanja, Pećerić Slaven, Popov Jovana, Prčić David, Rac Sabo Hanna i Vučinić Vasilije. Trener: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Tokom sezone za HK Spartak U15 u JHL su nastupili: Vereš Sintia, Đukanović Luka, Feher Balint, Horvat Adam, Stantić Dario, Feher Čongor, Šandor David, Sekulić Elena, Vučić Aleksa, Đorđević Aleksandar, Rac Sabo Lilla, Vinčić Smiljana, Žikić Emilija, Horvacki Igor, Jaramazović Maximilian, Distl Džuliano i Kovač Filip. Treneri: Brestovac Uroš i Fabec Joseph.

Selekcija U8 HK Spartak je u subotu i u nedelju (17-18.02.2018.) učestvovala na međunarodnom turniru "Future Stars 2018" u Novom Sadu, čiji je domaćin bio HK NS Stars, a na kojem je učestvovalo ukupno 8 ekipa iz Srbije, Hrvatske i BIH. Na ukupno odigranih 7 utakmica zabeležen je skor od 3 pobede, 2 nerešene i 2 poraza, što je u ukupnom plasmanu na kraju turnira donelo sasvim solidno četvrto mesto najmlađoj takmičarskoj ekipe našeg kluba.

Za Spartak U8 na ovom turniru su nastupali: Polajković Filip, Milanko Danilo, Mandić Antonija, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Rajković Marjan, Kovač Nina, Sabo Rac Emil i Kostić Vuk. Trener: Kolarić Aleksandar.

Selekcija U14 je nastupala u "B" Prvenstvu Mađarske u fuziji sa ekipom Kiškoroš, gde je na gostovanju ekipi Veszprem uspela da zabeleži pobedu od 10:6 (8:2 1:1 1:3), čime su nastavili sa igranjem utakmica i na ovom "frontu".

Za zajedničku ekipu, od subotičkih igrača su nastupali: Sabo Rac Albert, Sabo Rac Maksim, Pećerić Petar, Kiš Matej, Vučić Aleksa. Trener: Jaramazović Zoran

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2301
Povezane teme
hokej klub spartak hokej na ledu hokejaši spartaka hokejaški klub spartak
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.