Komentara: 22
Pregleda: 3900

HKC "Bunjevačko kolo" obeležava pola veka postojanja

17.01.2020. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“ obeležava pet decenija postojanja. Organizujući brojne manifestacije i sekcije „Bunjevačko kolo“ je svih ovih godina istrajni pregalac u očuvanju kulture i tradicije.
HKC "Bunjevačko kolo" obeležava pola veka postojanja

Veliko prelo, Prelo sićanja, Noć muzeja, godišnji koncerti samo su neki od događaja koji se već godinama upisuju u kalendar našeg grada.

- “Bunjevačko kolo“ jeste udruženje ali je po svojoj dugovečnosti kulturna institucija grada, a danas smo najviše poznati po očuvanju naše kulture i tradicije. Ponosni smo na to što smo, i pred svih izazova proteklih 50 godina, sačuvali naše društvo i održavanjem manifestacija uvek imali za cilj da sačuvamo našu kulturu – istakao je Lazar Cvijin, predsednik HKC „Bunjevačko kolo“.

HKC "Bunjevačko kolo" obeležava pola veka postojanja

Povogom pola veka postojanja, 18. januara, u protorijama „Bunjevačkog kola“ održaće se tribina „Kako je nastalo Bunjevačko kolo“.

- “Bunjevačko kolo“ je osnovano 18. januara 1970. godine u Velikoj većnici Gradske kuće a tada je brojilo 354 člana – podseća Željka Vukov. - Na tribini će govoriti učesnici osnivačke skupštine Naco Zelić, Grgo Bačlija, Bela Ivković i Ružica Šimić, a biće prikazani stari snimci i dva filma Zvonimira Sudarevića. U kulturnom delu programa učestvovaće i književno teatarski kružook sa poetskim prikazom „Avaške godine“ po istoimenom delu Milovana Mikovića, kao i pevačka grupa „Prelje“. Ovo je prva tribina koja će se održavati tokom ove jubilarne godine.

HKC "Bunjevačko kolo" obeležava pola veka postojanja

Jedna od najpoznatijih manifestacija je Veliko prelo, koje će se održati 25. januara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 3900
Povezane teme

bunjevačko kolo

veliko prelo

bunjevačko prelo

bunjevačko veliko prelo

hkc bunjevačko kolo

hrvatski kulturni centar bunjevačko kolo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.