Komentara: 0
Pregleda: 2732

"HIV karavan" u Subotici

29.11.2011. u 16:03h
Izvor: RTV Yueco
"HIV karavan" u Subotici

“HIV Karavan” u prepodnevnim časovima posetio je okružni zatvor u Subotici, a nakon toga i centar grada, gde su su svi zainteresovani mogli da se testiraju na virus HIV. Organizaciju karavana su osim Grada, pomogli i Udruženje „Stav +", Crveni krst, Američki kutak i Zavod za javno zdravlje. Ovo je prvi put da se osuđenici u Okružnom zatvoru testiraju na ovaj način, što je prema rečima i upravnika zatvora, ali i zatvorskog doktora, veoma pozitivna činjenica. Osim zatvorenika u zatvoru, nekolicina Subotičana takođe se odlučila na testiranje, nakon što je karavan stigao u centar.

Iako vreme nije baš išlo u prilog organizatorima ovog karavana, jedan broj sugrađana za kratko vreme posetio je karavan i testirao se na HIV. Osim karavana organizatori su postavili štandove sa kojih su delili promotivni materijal i prezervative.

Za Okružni zatvor ovo je jako bitna ackija iz više razloga. Prvo, što će na brz način biti detektovani nosioci uvog virusa, ukoliko ih bude, a drugo što se ovom akcijom uključuju lica koja su izolovana od društva, što do sada nije bio čest slučaj.

Za samo dva sata u Okružnom zatvoru u Subotici testirano je preko tridesetak zatvorenika. S obzirom na to da nisu svi stigli na testiranje zbog odlaska karavana u centar grada, testiranje je nastavljeno u popodnevnim časovima u Okružnom zatvoru.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2732
Povezane teme

hiv

aids

zatvor

okružni zatvor

testiranje na HIV

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.