Komentara: 1
Pregleda: 2455

Hitnu pomoć češće kontaktiraju starije osobe zbog promenjivog vremena

29.06.2018. u 16:50h
Izvor: Subotica.com
Hitnu pomoć češće kontaktiraju starije osobe zbog promenjivog vremena

Od nedelje, 1. jula, pacijenti kojima je neophodan pregled lekara opšte prakse u periodu dežurstva, tačnije subotom od 14 do 20 časova i nedeljom od 7 do 20 časova, kao i praznicima, javljaće se u ambulantu IV na Halaškom putu. To je novina koju Služba hitne medicinske pomoći uvodi od narednog meseca, kako bi se rasteretio rad lekara u ambulanti, koji tokom dana dostiže brojku od 60 pregleda.

- To ume da predstavlja problem, jer su naši lekari preko dana na terenu, dok su pacijenti koji dođu u ambulantu Hitne pomoći primorani da ih čekaju, te je poželjno da na pregled odu kod izabranog lekara. Naravno, svi hitni slučajevi će biti primljeni kod nas, dok će se ostali kojima je potreban pregled lekara opšte prakse od 1. jula javljati u ambulantu na Halaškom putu - rekla je dr Mihaela Budimski, portparol Doma zdravlja Subotica, dodajući da će se noćno dežurstvo, od 20 časova do ponoći, vršiti se kao i do sada u Službi hitne medicinske pomoći.

Hitnu pomoć češće kontaktiraju starije osobe zbog promenjivog vremena

IVANKA BEOKOVIĆ NOVA DIREKTORKA - Skupština Grada Subotica je na sednici prošlog četvrtka, imenovala za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Subotica Ivanku Beoković, dipl. ekonomistu, koja je do sada bila na poziciji pomoćnika direktora za ekonomsko finansijske i tehničke poslove. Na funkciju v.d. direktora, Beoković je stupila narednog dana od dana imenovanja, odnosno 22. juna.

Tokom juna, Hitna pomoć je imala prosečnih 1.000 intervencija lekarskih ekipa na terenu, tehničari su obavili oko 800 transporta na specijalističke preglede i terapije u kućnim uslovima, dok je u ambulanti pregledano čak 1.600 pacijenata. 

- Veći broj pacijenata se javlja u ambulantu Hitne pomoći, a tokom vikenda taj broj dostiže i 350 pregleda. Pomoć češće traže stariji pacijenti koji se teže adaptiraju na promenljive vremenske uslove, kao i radno-sposobno stanovništvo - naglasila je dr Budimski.

Iz Doma zdravlja Subotica podsećaju da su u Dečijem dispanzeru u toku sistematski pregledi dece koja na jesen kreću u vrtić. Sistematski pregled roditelji mogu da zakažu kod izabranog pedijatra ili da dođu sa detetom petkom, kada se rade sistematski pregledi u dve smene.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2455
Povezane teme

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

hitna medicinska pomoć

mihaela budimski

služba hitne medicinske pomoći

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.