Komentara: 20
Pregleda: 13574

Hitna pomoć imala pune ruke posla, zabeležen i napad na tehničare

03.01.2019. u 14:46h
Izvor: Subotica.com
Tokom novogodišnjih praznika, Služba za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja imala je 90 intervencija na terenu. U novogodišnjoj noći, u ambulanti Službe se dogodio incident, kada su nepoznate osobe fizički nasrnule na medicinske tehničare.
Hitna pomoć imala pune ruke posla, zabeležen i napad na tehničare

U novogodišnjoj noći, Služba za hitnu medicinsku pomoć imala je pune ruke posla, 30 puta intervenisala je na terenu, dok je u ambulanti obavljeno 45 pregleda. Prvog dana 2019. godine bilo je 27 intervencija na terenu, u jednom slučaju radilo se o saobraćajnoj nesreći sa dva povređena lica, a registrovan je i jedan lažni poziv, dok je drugog dana Služba intervenisala 33 puta.

- Intervenisalo se na javnom mestu zbog akutno napitog stanja, kao i u kućnim uslovima kod hroničnih pacijenata. Nekoliko pacijenata je zbog napitog stanja transportovano u Opštu bolnicu. Zbog akutnog infartka miokarda, tri pacijenta su transportovana na Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine - kažu u Domu zdravlja.

Hitna pomoć imala pune ruke posla, zabeležen i napad na tehničare

Još jedan u nizu napada na zaposlene u Hitnoj pomoći dogodio se baš u novogodišnjoj noći, oko 3:30 časova, kada su nepoznata lica u napitom stanju, zahtevajući neodložno zbrinjavanje, pri tome ne vodeći računa o ostalim pacijentima u ambulanti, prvo verbalno, a potom i fizički napala medicinske tehničare.

U Službi kažu da su osobe u pripitom stanju bile agresivne od samog početka i da su insistirale da prve budu zbrinute, iako po trijaži nisu bili prioritetni za zbrinjavanje. U incidentu su fizički napadnuta dva medicinska tehničara, od kojih je jedan, zbog zadobijenih povreda, zatražio pomoć na Urgentnom odeljenju Opšte bolnice. Napad je prijavljen policiji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 13574
Povezane teme

dom zdravlja subotica

nova godina subotica

novogodišnji praznici

hitna medicinska pomoć

služba hitne medicinske pomoći

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.