Komentara: 0
Pregleda: 2161

Hemijsko-tehnološka škola dobila 12 računara

26.03.2019. u 11:02h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući donaciji rotarijanaca, informatički kabinet Hemijsko-tehnološke škole bogatiji je za 12 računara, koji su ovaoj obrazovnoj ustanovi uručeni u petak, 22. marta, na veliko zadovoljstvo nastavnika i učenika.
Hemijsko-tehnološka škola dobila 12 računara

U pratnji kolega iz Subotice, svečanoj primopredaji računara za informatički kabinet prisustvovao je i guverner "Rotary diskrikta 2483" Vladimir Matić, koji je istakao da se Hemijsko-tehnološka škola, na osnovu rezultata koje postiže, ubraja među najbolje škole u našoj zemlji.

- Hemijsko-tehnološka škola je dobitnica Svetosavske nagrade i nama kao rotarijancima je drago što smo joj, uz podršku Ministarstva prosvete, pomogli obezbedivši računare. U poslednjih nekoliko meseci obezbedili smo ukupno 600 računara za škole u Srbiji i Crnoj Gori i logično je da je izbor pao na škole koje su mnogo uradile. Obezbedili smo 12 računara, škola još tri, tako da će učenici imati opremljen informatički kabinet - istakao je Matić.

Hemijsko-tehnološka škola dobila 12 računara

Da će škola znati da vrednuje poklon koji je dobila, potvrdio je i direktor škole, Nikola Matković, dodajući da će ovim računarima biti opremljen treći informatički kabinet.

- Zahvaljujući saradnji Ministarstva prosvete i rotarijanaca iz naše države, Hemijsko-tehnološka škola je dobila informatički kabinet kao poklon, na čemu smo zahvalni. Ovo je treći informatički kabinet koji imamo u školi, imamo dva specijalizovana i jedan višefunkcionalni informatički kabinet i oni u mnogome doprinose unapređivanju materijalno-tehničkih uslova izvođenja nastave, vode nas na pravi način ka digitalizaciji našeg društva. Ipak, ovakvih ulaganja nikad dosta, ove računare ćemo iskoristiti na pravi način - rekao je Matković.

Prema rečima dr Katje Puleve, predsednice Rotari kluba Subotica, za rotarijansku 2018/2019. godinu, jedan od osnovnih i najvažnijih principa rotarijanstva je humanitarni rad, posebno u oblasti školstva, zdravstva i materinstva.

- U poslednjih nekoliko godina, naš rad usmeren je na zdravstvo i na prosvetu, i mi učestvujemo u projektu našeg Diskrikta u kom škole dobijaju računare. Prethodno smo dodelili dve manje donacije školama "Dositej Obradović" i "Žarko Zrenjanin" koje su takođe dobile računare. To je naše učešće u ovom projektu, na nivou Diskrikta, ali istovremeno imamo i naše posebne projekte - objasnila je Puleva.

Hemijsko-tehnološka škola dobila 12 računara

Poklon rotarijanaca doprineće još boljoj opremljenosti škole, koja će uskoro biti u potpunosti rekonstruisana, a 2. aprila, uz Dan otvorenih vrata, proslaviće i Dan škole.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2161
Povezane teme

hemijska škola

donacija

rotari klub subotica

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.