Komentara: 12
Pregleda: 2487

HDF: "DSHV odbio izborni nastup u interesu hrvatske zajednice"

21.02.2022. u 16:33h
Izvor: Hrvatski demokratski forum (HDF)
Saopštenje Hrvatskog demokratskog foruma, koji potpisuje njegov predsednik Zvonimir Perušić, povodom teme izbora za republičke parlamentarne izbore, a najdirektnije u vezi sa političkom organizacijom hrvatske zajednice u Srbiji, prenosimo u celosti.
HDF: "DSHV odbio izborni nastup u interesu hrvatske zajednice"

Hrvatski demokratski forum (HDF), sa sedištem u Subotici, izražava duboko nezadovoljstvo činjenicom da je DSHV, objavom na svojoj internet stranici tokom vikenda, i službeno odbio ponudu Demokratske zajednice Hrvata (DZH) za razgovore o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima u Republici Srbiji.

Umesto da sa drugom hrvatskom strankom formira zajedničku listu i zatraži poverenje birača iz hrvatske zajednice, predsednik DSHV-a Tomislav Žigmanov se odlučio za koaliciju s fantomskim savezom manjinskih stranaka pod nazivom „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“, koji sasvim sigurno nikakve veze nema sa nacionalnim manjinama, a posebno ne sa hrvatskom zajednicom u Republici Srbiji. Reč je o zloupotrebi formalnog statusa DSHV-a kao stranke nacionalne manjine, čime neko sa strane, izvan hrvatske zajednice, putem Žigmanova prikriveno pokušava da iskoristi mogućnost olakšanog ulaska u Skupštinu i ostvarenje svojih ciljeva na račun Hrvata u Srbiji.

Odbijanjem formiranja zajedničke liste dveju hrvatskih stranaka predsednik DSHV-a Tomislav Žigmanov je još jednom pokazao da ga interesi Hrvata u Srbiji ne zanimaju ni najmanje i da je njegov lični interes jedini pokretač svih njegovih političkih i drugih aktivnosti u zajednici. Udruživanje onih koji su upropastili hrvatsku zajednicu u Srbiji sa onima koji su upropastili ideju autonomije Vojvodine sasvim je logičan sled političkog biznisa predvodnika dveju samo formalno postojećih stranaka, jedne hrvatske nacionalno-manjinske i jedne autonomaške.

HDF je uveren da građani Republike Srbije hrvatske nacionalnosti ni ovoga puta neće dati ni simboličan broj glasova ovoj neprirodnoj koaliciji suštinski nepostojećih stranaka. Istovremeno pozivamo članove DSHV-a da stanu na put daljem ruiniranju svoje stranke koju je uzurpirao i u potpunosti svojim interesima podčinio njen najveći neprijatelj. Smena Tomislava Žigmanova sa mesta predsednika DSHV-a je već odavno preduslov da Hrvati u Srbiji počnu međusobno da sarađuju i da tragajući za svojim interesima konačno krenu zajedno napred.

// Kraj saopštenja.

Izvor: Hrvatski demokratski forum (HDF)
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 2487
Povezane teme

hrvatski demokratski forum

izbori2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.