Komentara: 34
Pregleda: 15856

Hapšenje u FK "Spartak" zbog sumnje za pranje novca

20.11.2018. u 15:22h
Izvor: Subotica.com
Hapšenje u FK "Spartak" zbog sumnje za pranje novca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, uhapsili su D.Đ. (1966) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i V.Z. (1985) i D.V. (1990) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapšeni D.Đ. se sumnjiči da je, kao odgovorno lice Fudbalskog kluba „Spartak“ iz Subotice, u periodu od 2016. do 2018. godine sačinio lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne, a u nameri da sebi i drugim fizičkim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.517.000 dinara.

Uhapšeni V.Z. i D.V. se sumnjiče da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune, na koje su izvršili prenos novčanih sredstava, sa znanjem da potiču od krivičnog dela, a u nameri da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo novca.

Deo novca uplaćen je i na bankovni račun sedamdesetosmogodišnje žene  iz Arilja, protiv koje je zbog sumnje da je izvršila krivično delo pranje novca podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 34
Pregleda: 15856
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.