Komentara: 30
Pregleda: 8634

Hakeri napali informacioni sistem Gradske kuće

05.02.2024. u 14:16h
Izvor: Subotica.com
Hakeri napali informacioni sistem Gradske kuće

Kako saznajemo tokom vikenda je došlo do hakerskog napada koji je u najvećoj meri onesposobio ili otežao rad većine servisa koji se koriste u unutrašnjem tehničkom sistemu, zbog čega su iz Službe za informatiku morali da preduzmu drastičnije mere, da se privremeno isključe sa spoljne računarske mreže - interneta, kako bi se sprečile dalje maliciozne aktivnosti.

Koliko je ovo bio tendenciozan i organizovan napad potvrđuju predviđanja da bi sistem mogao biti u defektnom stanju više dana, u nekim pesimističkim procenama i do nedelju dana.

S obzirom da zaposleni zbog novonastalih prilika nemaju izlaz na internet sa službenih računara, mejlovi koji su povezani za gradski sajt i domen (@subotica.rs) privremeno ne funkcionišu, dok sam sajt radi nesmetano.

U Policijskoj upravi Subotica potvrđeno nam je da je slučaj prijavljen, upoznato je Osnovno javno tužilaštvo u Subotici koje je prenelo nadležnost na Posebno tužilaštvo za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, koje dalje nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti. Slučaj se vodi kao krivično delo Pravljenje i unošenje računarskih virusa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 3 nedelje
Komentara: 30
Pregleda: 8634
Povezane teme

hakerski napad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.