• Pregleda: 6579

Gužve na Horgošu, bolje na Kelebiju

Gužve na Horgošu, bolje na Kelebiju

Na graničnom prelazu Horgoš na ulazu iz Mađarske u Srbiju se čeka do pet sati, pa nadležni preporučuju granični prelaz Kelebija, gde se čeka do 30 minuta.

Do saobraćajnih gužvi i čekanja na ulazak u Srbiju došlo je zbog velikog priliva stranih državljanja, uglavnom Turaka, koji koriste godišnji odmor.

 Dežurni dispičar u Auto-moto savezu Srbije Zoran Vučićević je preporučio putnicima da koriste granični prelaz Kelebija (na mađarskom Tompa), gde su gužve znatno manje i gde se na ulazu u Srbiju čeka do 30 minuta.

Prema njegovim rečima, gužve na Horgošu, s obzirom na to da je vikend, verovatno će trajati i tokom noći.

Dežurni dispičar je objasnio da je do zastoja na Horgošu došlo jer se taj granični prelaz nalazi na autoputu, da svi znaju za njega i da ga zato uglavnom i koriste.

Izvor: Portal "B92"

povezane teme

4
Posmatrač Odgovori
U subotu prepodne je kolona na Kelebiji na ulazu u zemlju bila 11km.Toliko o obaveštenosti Auto-moto saveza.
emanuel Odgovori
ma hajde ... i kada dodjes na terminale ( kojih ima 5) koriste se samo 2 .. i to jako sporo ...
zasto su onda uopste pravili 5 terminala ?!
CIRINELA Odgovori
Napravili su prelaz da izgleda grandiozno a ne koriste vise od 70 % izgradjenih. Je li to izgradjeno da se ubrza prelaz ili za istoriju? Jos jedan primer kako vlat arci pare bez potrebe.
mrga Odgovori
NEEEEE ! IDITE NA HORGOS PLZ ! NEMOJTE NA KELEBIJU !
samo mi fali da sad svi nagrnu na kelebiju pa da i tamo cekamo ... lebac ti .. :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.