• Pregleda: 5125

Gužva na Horgošu, na lokalnim putevima prohodno

Zbog turističke sezone koja je u toku pojačene su gužve na auto-putu i graničnim prelazima između Srbije i Mađarske. Preko nedelje se čeka oko 30 minuta za ulazak u zemlju na graničnom prelazu Horgoš, dok vikendom čeka se i do tri časa. Za izlazak iz zemlje čeka se oko pola sata do sat. Na lokalnim putevima intezitet saobraćaja nije pojačan.
Gužva na Horgošu, na lokalnim putevima prohodno

Na raskrsnici kod Hotela “Patria” u špicevima stvaraju se gužve. Vozači kažu da preteranih gužvi nema na lokanim putevima.

U Savetu za bezbednost objašnjavaju da kako bi smanjili intezitet saobraćaja grad postavlja kružne tokove i radi na izmeštaju teretnog saobraćaja iz centra grada. Sve što rade je u cilju poboljšanja bezbednosti saobraćaja u gradu, tvrde u savetu.

U Saobraćajnoj policiji vozačima savetuju da, ukoliko planiraju putovanje, prekontrolišu i pripreme svoje vozilo na vreme, kao i da pribave sva obavezna međunarodna dokumenta koja su im potrebna za nesmetani boravak u inostranstvu.

U Regionalnom centru granične policije kažu da će gužve potrajati do kraja avgusta, a predviđa se da će tokom ove letnje sezone granicu kod Horgoša preći oko dva miliona putnika.Zato se vozačima preporučuje da koriste druge granične prelaze: Kelebija, Bački Vinogradi, Bački Breg i Đala.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

10
Lacika Odgovori
Danas sam bio na Backim Vinogradima i nemogu da verujem koliko sporo rade kontrolu madjarski policajci.Cekali smo 2 sata skoro da udjemo u Madjarsku.Imam utisak da se oni malo zezaju.Kolona je bila kilometar.Ako ovako nastave da rade ko puževi,bolje da ga nisu ni otvarali.
rax Odgovori
tacno, madjari ili su lenji ili jako izfrustrirani. ne znam kako se niko ne zali da ovakav rad carinika i to negde u eu.
Danijel Odgovori
Samo opušteno pa da život teče u laganom ritmu...
Gandalf sivi Odgovori
Madjari kao i Makedonci glume neko ludilo u spic sezoni svake godine. Kontam da treba odraditi tu rutinsku kontrolu sve to stoji, ali da se vuku kao creva i da deluju u smislu "cekaj ko te j**e" je dno dna.
Suboticanka Odgovori
Mi hocemo aquapark i turizam? Ljudi , mi smo u karantinu! Otvarajte aerodrom!
Daca Odgovori
Pored svega toga što sporo rade ,prelaz već u 18.30 prestaje da radi ,mada na tabli piše do 19.00
ffilozoff Odgovori
Madjarski carinici i policija sve to radi svesno! Imaju naredbu da nas nauce redu,disciplini! A da smo u EU isli bi brze,zna se na koju rampu!
Suboticanin Odgovori
Madjari rade samo svoj posao, nasa carina i policija neradi nista, zato je i brz prelaz kod nas, a Madjari rade svojim tempom. Oni "cuvaju" sengensku zonu, EU im je odredio kako treba da sprovedu kontrolu, oni samo pridzavaju zakona.
Gandalf sivi Odgovori
@Suboticanin

A zasto Grci npr. kontrolu rade neuporedivo brze?!
I nemojte da se bacate sa tim izrazima "EU odredila", sad se to u celoj evropi radi na isti nacin, nema veze da li je neko clan EU ili nije.
ffilozoff Odgovori
@neki sivi,Grci su najsporija carina u EU,i ne lupetaj! Ako krenu Slovaci,Madjarski ,Ceski ,pa i Srpski autobusi ,ceka se po 5h-,he,he,ne lupetaj!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.