Komentara: 34
Pregleda: 4482

GrO DS: Podržavamo inicijativu Gradonačelnika da se PGR ponovo razmotri

05.03.2013. u 11:39h
Gradski odbor Deokratske stranke izdao je saopštenje u kojem daje podršku inicijativi Gradonačelnika Subotice Modesta Dulića da se ponovo razmotri Plan generalne regulacije i da se sve eventualne nepravilnosti otklone kako bi građani bili zadovoljni istim.
GrO DS: Podržavamo inicijativu Gradonačelnika da se PGR ponovo razmotri

Saopštenje GrO DS prenosimo u celosti:

Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici podržava predlog Gradonačelnika Subotice Modesta Dulića da se predlog uređenja šireg centra grada koji je usled plasiranih poluinformacija i dezinformacija izazvao zabrinutost među građanima ponovo razmotri, otklone sve nedoumice i da se  zajednički nađe prihvatljivo rešenje za prostorno uređenje šireg centra grada.

Pozivamo, takođe i političke stranke, nevladine organizacije i građane da konkretnim i  konstruktivnim predlozima i primedbama pomognu da planski dokument koji treba da definiše prostorno uređenje mesnih zajednica: Centar I, II i III, Dudova šuma, Ker, Gat, Bajnat i Prozivka, bude dokument koji će biti osnova za održivi razvoj ovog dela grada, garant očuvanja kulturne baštine i osnov za rešavanje stambenih, komunalnih i saobraćajnih problema na način primeren zahtevima i mogućnostima grada kao celine.

Pozivamo, međutim i političke stranke, nevladine organizacije, medije da se ne koriste poluinformacijama, dezinformacijama i uzbunjivanjem građana u pokušaju sticanja jeftinih političkih poena. Kuće, zemljište, domovi Subotičana su njihova privatna svojina i kao takva zaštićena Ustavom i zakonima. Niko ne može niti sme da građane Subotice liši njihove svojine, ni Grad ni Država, a pogotovo ne da poruši njihove kuće, a najmanje da poruši zaštićenu secesijsku i drugu graditeljsku baštinu Subotice-kako se to protura u javnosti iz najrazličitijih namera.    

S posebnom pažnjom pozivamo i sedam odbornika Srpske napredne stranke da svoju brigu za opšte interese pokažu tako što će, kao prvo, plan pogledati i pročitati, a ne samo kao poslušne pudlice prepisivati saopštenja drugih političkih stranaka.

Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 34
Pregleda: 4482

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Modest Dulić

Demokratska stranka

plan generalne regulacije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.