• Pregleda: 3858

GrO DS: Podržavamo inicijativu Gradonačelnika da se PGR ponovo razmotri

Gradski odbor Deokratske stranke izdao je saopštenje u kojem daje podršku inicijativi Gradonačelnika Subotice Modesta Dulića da se ponovo razmotri Plan generalne regulacije i da se sve eventualne nepravilnosti otklone kako bi građani bili zadovoljni istim.
GrO DS: Podržavamo inicijativu Gradonačelnika da se PGR ponovo razmotri

Saopštenje GrO DS prenosimo u celosti:

Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici podržava predlog Gradonačelnika Subotice Modesta Dulića da se predlog uređenja šireg centra grada koji je usled plasiranih poluinformacija i dezinformacija izazvao zabrinutost među građanima ponovo razmotri, otklone sve nedoumice i da se  zajednički nađe prihvatljivo rešenje za prostorno uređenje šireg centra grada.

Pozivamo, takođe i političke stranke, nevladine organizacije i građane da konkretnim i  konstruktivnim predlozima i primedbama pomognu da planski dokument koji treba da definiše prostorno uređenje mesnih zajednica: Centar I, II i III, Dudova šuma, Ker, Gat, Bajnat i Prozivka, bude dokument koji će biti osnova za održivi razvoj ovog dela grada, garant očuvanja kulturne baštine i osnov za rešavanje stambenih, komunalnih i saobraćajnih problema na način primeren zahtevima i mogućnostima grada kao celine.

Pozivamo, međutim i političke stranke, nevladine organizacije, medije da se ne koriste poluinformacijama, dezinformacijama i uzbunjivanjem građana u pokušaju sticanja jeftinih političkih poena. Kuće, zemljište, domovi Subotičana su njihova privatna svojina i kao takva zaštićena Ustavom i zakonima. Niko ne može niti sme da građane Subotice liši njihove svojine, ni Grad ni Država, a pogotovo ne da poruši njihove kuće, a najmanje da poruši zaštićenu secesijsku i drugu graditeljsku baštinu Subotice-kako se to protura u javnosti iz najrazličitijih namera.    

S posebnom pažnjom pozivamo i sedam odbornika Srpske napredne stranke da svoju brigu za opšte interese pokažu tako što će, kao prvo, plan pogledati i pročitati, a ne samo kao poslušne pudlice prepisivati saopštenja drugih političkih stranaka.

povezane teme

34
clouseau Odgovori
Ne mogu da verujem da se ova stranka za samo 10 god ovako srozala.
crnipetak Odgovori
nevladinim organizacijama nisu potrebni jeftini politički poeni ..................
Always Ultra Odgovori
Lakrdija...DS sada podrzava samu sebe protiv same sebe ! Dole sa vlasti !!!
zvonce Odgovori
Svaka čast, posebno pozdravljam onaj deo sa "pudlicama" !
luka Odgovori
Na sve se pristaje kada je u pitanju odlazak ili opstanak na vlasti. Gradonačelnik se ponovo ponaša kao da je ON nezavistan od svih , kao da nisu upravo članovi DS-a podneli taj predlog pa je on kao neobavešten, kao da upravo nije ON predsednik GO ds-a u Subotici, kao da nebojša janjić nije pod istragom u vezi sa jednom od afera u koju je uključen i njegov rođeni brat.Pa koga više lažete ??? O vašoj tj. stranačkoj zabrinutosti za očuvanje Subotice ste rekli sve pre par godina kada ste ćutke prihvatili rušenje pozorišta ili ste to možda zaboravili??? Kada ste podržali pa čak i promovisali kao uspeh izgradnju tj. pljačku pod nazivom PLATO ZORANA ĐINĐIĆA. Kada ste proneverili ogroman novac na izgradnju bazena na prozivci. Za te pare se moglo izgraditi AQUA PARK a ne onaj šugavi bazen i to ste predstavili kao uspeh kakvog nema na svetu. Hoćemo još da nabrajamo u kojim ste sve pljačkama učestvovali ili je i ovo previše????????? Sa druge strane sam siguran da bi se i vlasti odrekli samo da dobijete garanciju da niko nikada neće postaviti kao pitanje A ŠTA STE VI TO RADILI U PRETHODNOM PERIODU a iskreno se nadam da to neće ići baš tako, pa s obzirom na okolnosti uživajte u ovom kratkom vremenu koje vam je još preostalo.
filozzoff Odgovori
Xe,xe,xe,ovo za pudlice je dobro!
Eternal Odgovori
Hahahah :) SNS, pudlice :) Pa dobro, naravno da prepisuju saopštenja, kad u stranci nemaju nekog sposobnog da ih napiše :)
jasamja Odgovori
Pozdrav za pudlice iz SNS-a :) Šalu na stanu, podržavam predlog da se
plan, ako treba, revidira. U poslednje vreme su razne stranke govorile
razne stvari...istine, poluistine...laži... Lepo utvrditi ko je
odgovoran za to i smiriti uznemirene građane.
Subotičanka Odgovori
Iako verujem da je bar polovina ovoga što se spominjalo po medijima
prethodnih dana kompletna neistina, slažem se da treba ponovo
sagledati celu situaciju. Ako zaista ima potrebe izmeniti plan,
ali...ovako se prepucavati u javnosti na štetu jadnih građana koji
žive na toj teritoriji...nema smisla.
Istina Odgovori
I ja podržavam inicijativu da se sve ovo preispita, da se utvrdi prava
istina i konačno stavi tačka na sve ovo. Dosta je bilo obmanivanja
javnosti, spinovanja i spekulacija.
GoodMorningSubotica Odgovori
Tako je! Uključiti građane u ovo, zaustaviti politička prepucavanja i
sagledati stvarno stanje. Koliko god ću verovatno nekima delovati kao
politički ostrašćen, ko god realno gleda na stvari, shvatiće da je
tako najbolje.
Dado Odgovori
:) Dakle, nisam ja jedini koji je prepoznao sličnost između saopštenja "pudlica" iz SNS-a i saopštenja SVM-a od dan ranije :) EEE moji naprednjaci, ni jedno saopštenje ne znate sami da sastavite.
Mimo Odgovori
Pa naravno... "Niko ne može niti sme da građane Subotice liši njihove svojine, ni Grad ni Država, a pogotovo ne da poruši njihove kuće, a najmanje da poruši zaštićenu secesijsku i drugu graditeljsku baštinu Subotice". Jadni su oni koji zabrinute građane zbunjuju šireći ovakve neistine, a sve to zarad nekoliko jeftinih političkih poena.
jovan Odgovori
Da se razumemo, ovaj plan je sasvim dobar. Protiv njega mogu biti su samo dve grupe ljudi. Oni koji žele da Subotica zauvek ostane selo, a drugi su oni koji žele da politički profitraju. Ja se, lično, ne slažem ni sa jednima ni sa drugima, a v kako hoćete.
skarlet Odgovori
Mnogo ste mi slatkorečivi.A šta je sa konkretnim pitanjima ,npr. što ste narušili mir u ulici Henrika Sijenkovića?Jedna mirna i tiha ulica ,blizu centra grada.Sada se tamo gradi neka zgrada ,mimo znanja i htenja građana i stanovnika te ulice.Stanovnici ulice su zgroženi i niko ne zna da im odgovori kako se to moglo desiti(da neko dobije dozvolu) a po planu toga nigde nema.Kako to objašnjavate?Sada je narušen mir ulice,vrednosti okolnih kuća su znatno pale...
Vukovic Odgovori
I sada će ovde početi politička prepucavanja između ovih i onih, demokrata i naprednjaka...a niko neće ući u suštinu priče i pokušati da objektivno gleda na stvari. Jel vi zaista mislite da iko može tek tako da vam sruši kuću?? A, kao drugo, pa šta iako s sruši par kuća? Šta mislite, koliko kuća je rušeno u Parizu, Londonu, Beču...da bi oni postali lepi gradovi kakvi su danas?
balkan Odgovori
Gospodine gradonacelnice sta sve necete napraviti samo radi opstanka na vlasti...Neocekivan otpor gradjana vas je naterao da delimicno promenite taktiku,ali...Za rad novca,velikog novca na sve ste spremni...Dosta je vasih spinovanja,sklonite se i vi i vasa klika lopovska sa vlasti dok je vreme...Zametnite tragove i uzivajte u trosenju pokradenih novaca...U protivnom,da ne bude kasno...
skarlet Odgovori
Gospoda navikla da građani budu poslušne pudlice,ovo su novi momenti za njih...
Always Ultra Odgovori
Bolje je biti pudlica nego ovca !
Samir Odgovori
Ko o čemu, ku... o poštenju!
Subotičanin Odgovori
Žutima klizi vlast iz ruku i sada ih hvata nervoza, Maglai ih je odperlao!
mali Odgovori
Nejasno je to da gospodin janjic u saradnji sa zavodom za zastitu spomenika salju resenja po centru grada da su kuce zasticene od strane zavoda ,a u planu su i za gradjenje zgrade??? ja sam podneo pismeni upit da li mogu da renoviram u postojece stanje nemoze!,da li moze zgrada ? pitanje je bilo ko je investitor ?
picek Odgovori
Ljudi,kraju sva prepucavanja.Ali kao čovek se pitam da li je normalno legitimne predstavnike građana,ma iz koje oni stranke dolazili nazivati psima(pudlicama).Zar su i oni koji su te ljude birali(među njima su i moji roditelji) psi? Nisam glasao nikada u životu i nisam član ni jedne partije,mada pratim politiku, ali mislim da je ovo što je DS danas uradila neverovatno i da takva arogancija može koštati samo njih same,a u to su se već uverili na izborima.Voleo bih i da redakcija Subotica com da svoje mišljenje o ovome,jer pustiti ovakvo saopštenje je takođe diskutabilno.Nadam se da će pustiti moj komentar i izjasniti se o njemu i odagnati moje sunmnje u njihovu objektivnost u koju ne bih voleo da sumnjam obzirom da i sam redovno pratim njihove informacije.
Noel Odgovori
...a izvinite dezurni hejteri i stranacki poslusnici koji komentarisete sakriveni iza pseudonima,imam prosto pitanje za Vas.Koga bi vi rado videli umesto Ds na vlasti u Subotici?SVM?Pa i sad je u vlasti,a sa kratkim prekidom od 2010.-2012.je vodio grad u minulih 15 i vise godina.Stranka koja je zapocela i batalila gradnju bazena u Dudovoj sumi,inicirala rusenje pozorista,povecala cenu izgradnje precistaca za 5 mil evra,koja je ostavila grad bez 1 kvadrat gradj zemljista za potencijalne investitore,itd.Ili bi mozda Svm i Naprednjacima koji poslasticare,rostiljdzije i estradu postavljaju za ministre,legalizuju otrovno mleko,sve u paketu sa super sposobnim predsednikom Sns u Subotici.
Izabela Odgovori
Maglai Vas ucenio,a Vi zarad fotelja i sopstvene gluposti odricete se divnog predloga rekonstrukcije (koji je octrao Janjic). Eh,kada suVam naprednjaci ukazivali na greske!!!
kojot Odgovori
Cim se neko ne slaze sa necim i negativno komentarise o necemu odmah je stranacki poslunik...Opste poznato da istina uvek boli samo je neko prihvati malo lakse a neko nikako.
sos Odgovori
Saopstenje,koje je suprotno svim dosadasnjim zalaganjima i politici DS daje motiva za mnoge smene i ciscenja u stranci ,jer ako je neko uznemiravao javnost to su radili njihovi clanovi i predstavnici u gradskoj vlasti.!!

ps; ovo saopstenje je mogao napisati bilo ko jer nema POTPIS predsednika glavnog odbora stranke.
Sociolog Odgovori
Pogledajte šta su uradili Novom Sadu i šta mu rade, gradajni Subotice nemojte dozvoliti da unište lepotu secesijske arhitekture.[*...*] mi se za SVM,DS i SNS!Ne dam vam moj grad!Jedni i drugi imaju pune ormane prljavog veša!Može Subotica urbanistički da se razvija i bez rušenja njenog indetiteta.Pitanje je samo, kome je šta u interesu?
Sly Odgovori
Centar I, II i III, Dudova šuma, Ker, Gat, Bajnat i Prozivka....znači samo u ovim mesnim zajednicama žive ljudi u Subotici......
rax Odgovori
ja mislim da su i diskusije usmerene iskljucivo o politickim partijama. diskutant koji spominje bec, pariz i london, naravno da se ruse kuce, ali se ne ruse kuce i objekti koji pripadaju istoriji jednog grada. u subotici se stice utisak, da je neciji cilj izbrisati istoriju, tako su srusili i gradsko kupatilo, sada stoji ogradjeno, ne zna se cije je i sta se tamo uopste planira. takve ulice, kao ta u svakom urbanom gradu se neguju i od njih se pravi atrakcija grada, ne ruse se pozorista, pogotovo ako je ono jedino pozoriste, ne ruse se kuce kao u v. stajica, je su to objekti jednog vremena, koja bi se trebalo cuvati kao blago. kod nas se u centru grada, grade visespratnice, da gospoda ne bi morala daleko po cigarete. plan grada, koji je napravljen 70-tih godina (nisam sigurna u godine) kada je pocela gradnja prozivke, bio je idealan, tamo su kuce trosne i ne mnogo vredne, mogli su da grade koliko hoce i bilo bi i estetski ok, sve do autobuske stanice. sa druge strane je radijalac, ali sam epicentar grada, da ruse, mislim da je to genocid nad suboticom.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.