Komentara: 5
Pregleda: 2276

Grejna sezona i zvanično završena

16.04.2013. u 17:46h
Izvor: RTV Yueco
Grejna sezona u Subotici i zvanično je završena. Ono što je obeležilo jeste dužina zime i izostanak perioda sa ekstremno niskim temperaturama. Što se tiče snabdevanja energentima većih problema nije bilo, ali je zato bilo poskupljenja.
Grejna sezona i zvanično završena

Nakon 186 dana toplih radijatora u Subotici, grejna sezona je danas i zvanično završena. U Toplani ocenjuju da se sezona bila prosečna, pošto nije bilo dugih perioda sa ekstremno niskim temperaturama, pa je sistem izdržao sezonu bez većih havarija. Što se eneregenata tiče, situacija je bila stabilna, snabdevanje gasom je bilo uredno, a jedina nepovoljna okolonost bila je poskupljenje gasa tokom sezone, a samim tim i poskupljenje cene grejanja. Nakon završetka sezone, sledi analiza i otplaćivanje preuzetog gasa, dok će sami potrošači imati niže račune zbog načina obračuna utroška toplotne energije.

Toplana do početka sledeće sezone sprovodi remont postrojenja i ulaže u rekonstrukciju i modernizaciju mreže. Što se tiče Subotičana koji se greju na drva i ugalj, u drvarama ocenjuju da je sezona bila teška, ne zbog temperatura već finansijski. Od katoličnog Uskrsa, svake godine počinje da se planira nabavka ogreva za narednu sezonu.

Završetkom grejne sezone, počinje da se smanjuje i količina potrošenog gasa, odnosno električne energije koji se koriste za grejanje. Ukoliko ne bude većih klimatskih iznenađenja, nova grejna sezona nas očekuje za šest meseci.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 dana
Komentara: 5
Pregleda: 2276
Povezane teme

grejanje

gradska toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.