Komentara: 22
Pregleda: 9551

Gradski prevoz: Skuplja pojedinačna - jeftinija mesečna karta

24.06.2011. u 21:13h
Izvor: RTV Yueco
Gradski prevoz: Skuplja pojedinačna - jeftinija mesečna karta

Cena pojedinačne karte u gradskom prevozu u Subotici od 1. jula će koštati 10 dinara više - 60 dinara. Istovremeno, cena mesečne karte u gradskom prevozu, za sve linije u neograničenom broju putovanja koštaće u pola manje - 2.089,46 dinara. Time u Javnom preduzeću Suboticatrans žele da popularišu kupovinu mesečnih karata, a u tom pravcu svi putnici koji kupe mesečnu kartu za prigradsku liniju mogu da koriste gradski prevoz i putuju kad hoće, gde hoće i koliko god hoće.

Poskupljenje karte u gradskom prevozu sa 50 na 60 dinara, u Javnom preduzeću Suboticatrans pravdaju poskupljenjem goriva, maziva, guma i drugog potrošnog materijala.

Danom poskupljenja, na snagu stupa i novi tarifni sistem u gradskom saobraćaju, kojim Suboticatrans želi da populariše kupovinu mesečnih karata za gradsku vožnju, u odnosu na pojedinačne.

Po starom tarifnom sistemu, cena mesečne karte u gradskom prevozu za sve linije i neograničeni broj putovanja koštala je skoro 4.000 dinara (3.594,5). Po novom, cena mesečne karte za gradski prevoz, za sve linije uz presedanje bez doplate, neograničeni broj puta koštaće nešto preko 2.000 dinara (2.089,46), što je popust od 50% u odnosu na stari tarifni sistem.

Na naše pitanje da objasni da li će veći broj građana biti pogođen poskupljenjem ili pojeftinjenjem, direktor JP Suboticatrans Tibor Fazekaš je izjavio da teorija tvrdi da se na ovaj način povećava broj prodatih mesečnih karata, što znači da će više građana biti obuhvaćeno pojeftinjenjem.

Novi tarifni sistem JP Suboticatrans omogućava putnicima koji kupe mesečnu kartu na bilo kojoj prigradskoj liniji da koriste neograničeno gradski prevoz. Tačnije, putnicima iz prigradskih naselja omogućeno je presedanje na sve gradske linije bez kupovine pojedinačne karte u autobusu ili mesečne karte za putovanje na jednoj liniji u gradskom prevozu, kako je bilo po starom tarifnom sistemu.

Ukoliko svakodnevno koristite gradski prevoz za odlazak od tačke A do tačke B i kupujete pojedinačnu kartu i u polasku i u povratku na jednoj liniji, to će vas koštati 3.600 dinara. Kupovinom mesečne karte, osim toga što ćete moći da se vozite gde hoćete u gradu, kad hoćete i koliko hoćete, ostvarujete uštedu od nešto preko 1.500 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 9551
Povezane teme

Suboticatrans

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.