• Pregleda: 1919

Gradonačelnik pružio podršku Gradskom udruženju penzionera

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai posetio je danas Gradsko udruženje penzionera, gde je sa predsednicom Udruženja Dragicom Lučev razgovarao o aktivnostima koje ova socijalno-humanitarna organizacija preduzima u cilju unapređenja materijalnog i društvenog statusa penzionera.
Gradonačelnik pružio podršku Gradskom udruženju penzionera

Dragica Lučev je, predstavljajući Udruženje, kazala da ono broji više od 14.000 članova, da članarina, u zavisnosti od visine primanja, na godišnjem nivou iznosi od 180 do 900 dinara i da je jedan od najvažnijih zadataka rukovodstva subotičkog udruženja penzionera da pomogne svojim članovima da plaćanjem na rate lakše obezbede ogrev ili odu na kraći odmor, oporavak ili rehabilitaciju.

- U našem odmaralištu u Sokobanji, članovi, pridruženi članovi i simpatizeri našeg Udruženja u periodu od 1. maja do 10. oktobra na pet mesečnih rata mogu sebi da priušte desetodnevni odmor. Pored organizovanih očnih i zubarskih pregleda, merenja pritiska i šećera u krvi, članovima smo omogućili i da pod veoma povoljnim uslovima koriste usluge frizera i pedikira u salonima otvorenim u prostorijama našeg Udruženja, u ulici Save Šumanovića 2, u Subotici – rekla je Dragica Lučev.

U okviru Udruženja aktivno je više sekcija (slamarska, šah,  pikado, kuglanje, ribolov…) koje na svim takmičenjima ostvaruju veoma zapažene rezultate, navela je Dragica Lučev, i dodala da penzioneri prikupljanjem životnih namirnica i odeće brinu i o najsiromašnijim sugrađanima.

Ona je istakla da su penzioneri sa primanjima manjim od 25.000 dinara zadovoljni zbog mogućnosti besplatnog korišćenja usluga gradskog i prigradskog prevoza i da su u toku predizborne aktivnosti vezane za Godišnju skupštinu Gradskog udruženja penzionera koja će se održati 27. marta 2015. godine.

Gradonačelnik Maglai je rekao da bi, zbog teškog socijalnog položaja u kome se nalazi većina penzionera, celokupna društvena zajednica trebalo da se uključi u stvaranje boljeg i humanijeg odnosa prema penzionerima i poboljšanje njihovog položaja u društvu.

- Lokalna samouprava će se, u skladu sa mogućnostima, truditi da u narednom perodu podrži i pomogne Gradsko udruženje penzionera, kao dobrovoljnu i nestranačku organizaciju koja, između ostalog, ima za cilj da unapređuje i poboljšava materijalni i društveni položaj penzionera – naglasio je gradonačelnik Maglai.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

6
penzioner Odgovori
Netreba nama podrška. Nek nam vrati deo otete, a pošteno zarađene penzije.
Alvatna Odgovori
Jako ste pomogli penzionerima smanjivanjem penzija,vasi clanovi koji ucestvuju kao drzav. sekretari
u Vladi. Znaci koji premasuju 25 000 din.zive puno bolje i oni nemaju ta prava.A kolko vi zarađujete
kao i vasi sa kojima delite vlast i prihode od poreza.
niko Odgovori
maglaji treba da obidje penzionere po kucama da vidi kako bedno zive a ne da im dragica prepricava u svojoj reziji uspeh uduzenja.zasto dragica ne obezbedi diskont jeftine hrane po raznim delovima grada a ne da oni kao udruzenje sklapaju ugovore sa kim oni hoce a cene skoro iste kao u prodavnicama. sve je centralizovano i za usluge koje udr.nud idemo na drugi kraj grada
penzioner Odgovori
Interesuje me ko troši pare od članarina koja je godišnje oko 10 milijona, ko to kontroliše dali ovo udruženje ima završni račun.
Dali je i ovde kao kod invalidski penzionera da predsednik troši pare na svoje prohteve.
Gospodinu Maglaju predlažem da obiđe i udruženje Solidarnost koje ovih dana brani imovinu radnika Severa svojim leđima od plenidbe, radnici su Severa prvo opljačkani kroz plate, doprinose, akcije a sada hoće da im opljačkaju i sopstvenu imovinu zbog nakaradni sudova. Dobro bi bilo da se sretne sa radnicima koji su ostali bez posla zahvaljujući pljačkašima subotičke privrede, zašto ne siđe među obične građane i podrži ispravne predloge obični ljudi ovakvi je 50 000 hiljada u Subotici.
Gospodine Maglai nemojte pravit istu grašku kao vaši predhodnici ni jedan penzioner neće glasat za šlihtare sem ovi penzionerski funkcionera koji su alavi na pare.
gdsjjff Odgovori
Ne u tuđi teren !
Pa naljutile se džej i ekipa ekrem antelj i ostali
kontiki Odgovori
Bled, glup, nepotreban, izlišan, suvišan, na trenutke i ciničan čin kao bledi uvod u već vidjenu cirkusijadu zvanu predizborna kampanja. Ovce će i ovo ponovo da progutaju .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.