Komentara: 51
Pregleda: 9780
Video
Foto

Gradonačelnik obišao radove na rekonstrukciji Trga

07.05.2020. u 16:30h
Izvor: Subotica.com
Subotica će, početkom avgusta ove godine dobiti modernu parternu fontanu na mestu nekadašnje Zelene fontane, koja zbog velikog oticanja vode skoro deceniju nije bila u funkciji.
Gradonačelnik obišao radove na rekonstrukciji Trga

Obilazeći radove na realizaciji  projekta rekonstrukcije i izgradnje Zelene fontane, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je istakao da se sve odvija predviđenom dinamikom i da izvođači radova nisu prestajali sa izvođenjem ni u vreme trajanja vanrednog stanja.

- Želimo da Subotica što pre dobije centar grada kakav ovaj grad i njegovi žitelji zaslužuju, i koji će uz pozorište, Gradsku kuću i  prelepe zgrade naše secesije predstavljati pravi turistički dragulj. - poručuje Laban

Gradonačelnik obišao radove na rekonstrukciji Trga

Izvođač radov uložio je velike napore da se projekat što pre realizuje planirane aktivnosti, kao i da održi kontinuitet procesa rada, iako je stanje u državi, ali i šire, bilo prilično izazovno.

- Od samog početka radimo maksimalnim kapacitetom  i u  skladu sa svim preporukama ministarstva i  Vlade. Uspeli smo da izađemo iz zemlje odnosno iz betona. Urađeni su svi betonski radovi što znači da smo izašli s kote -2,5 na kotu nula.  Bilo je veoma teško u ovoj situaciji zbog uvoza i transporta radnika sve ispoštovati, ali sva potrebna  oprema i materijal su nabavljeni na vreme - rekao je Aleksandar Obradović,  direktor firme  „Alex Engineering & Construction“ iz Beogradа.

Gradonačelnik obišao radove na rekonstrukciji Trga

Izbetonirane su tri velike i tri male žardinjere na jugozapadnoj strani trga, a u toku je i njihovo hortikulturno opremanje. U severnom kvadrantu trga su izbetonirana i tri bazena sa „mirnom vodom”. Trenutno je u toku betoniranje kanala za 16 parternih mlaznica sa glatkim mlazom – "Rainbow jet" mlaznice.

Radovi na realizaciji ovog projekta otpočeli su su 5. februara 2020. godine, a završetak radova, po Ugovoru, predviđen je za 4. avgust 2020. godine. Ukupna vrednost radova iznosi 147,6 miliona dinara dinara.

Gradonačelnik obišao radove na rekonstrukciji Trga

Izvor: Subotica.com
Radovi na izgradnji nove parterne fontane Radovi na izgradnji nove parterne fontane Radovi na izgradnji nove parterne fontane Radovi na izgradnji nove parterne fontane Radovi na izgradnji nove parterne fontane Radovi na izgradnji nove parterne fontane Radovi na izgradnji nove parterne fontane Radovi na izgradnji nove parterne fontane
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 51
Pregleda: 9780
Povezane teme

rekonstrukcija fontane

bogdan laban

rekonstrukcija trga

rekonstrukcija gradskog trga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.