• Pregleda: 3201

Gradonačelnik Maglai obišao „Elektroremont”

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai obišao je juče „Elektroremont” A.D., jedno od vodećih preduzeća u regionu za pružanje veoma širokog spektra usluga na polju popravke motora i elektro uređaja bilo koje veličine, vrste, snage ili klase izolacije, i razgovarao sa generalnim i izvršnim direktorom tog preduzeća Karmine Taralom. Sastanku je prisustvovao Marko Leone, prvi sekretar ambasade Italije u Beogradu.
Gradonačelnik Maglai obišao „Elektroremont”

Karmine Taralo je, u srdačnom razgovoru, izrazio zahvalnost na poseti i upoznao gradonačelnika Maglaija sa planovima „Elektroremonta” vezanim za proširenje proizvodnih kapaciteta i zapošljavanje novih radnika.  

Marko Leone je, u ime ambasade Italije, predložio da se, s obzirom na to da prisustvo Italijana u Subotici nije malo, sve izložbe, manifestacije i koncerti posvećeni italijanskoj kulturi koji se odvijaju u Beogradu predstave i Italijanima koji žive i rade u našem gradu. Sagovornici su se, u tom smislu, saglasili da se u Subotici uskoro pokrene inicijativa o formiranju jednog udruženja koje će, u znak prijateljstva, okupljati Italijane iz našeg grada, ali i Subotičane koji poštuju italijansku kulturu, tradiciju i običaje.

Gradonačelnik Maglai je, uz kratko predstavljanje pre svega privrednih i turističkih potencijala našeg grada i najavu predstojećih velikih investicija u komunalnu infrastrukturu Subotice, istakao da će se lokalna samouprava i dalje truditi da pomogne preduzetnicima da što efikasnije rešavaju probleme sa kojima se susreću u svom poslovanju.

On je dodao da je, uoči posete „Elektroremontu”, u Gradskoj kući održan sastanak predstavnika lokalne samouprave i Udruženja poslodavaca grada Subotice, da je tema sastanka bila uspostavljanje međusobne saradnje i da je fomiran radni tim koji će izraditi Sporazuma o saradnji i operativni plan delovanja s ciljem da se, između ostalog, i lokalnim privrednicima omogući brži razvoj, olakša privređivanje i obezbedi neophodna pomoć i saradnja.

Nakon sastanka, Karmine Taralo, Marko Leone i Jene Maglai obišli su proizvodne pogone ovog elektrotehničko-uslužnog preduzeća koje je tehnički i kadrovski osposobljeno za  izvođenje najsloženijih poslova remonta i popravki električnih mašina i uređaja.

Izvor: Subotica.com / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

7
Leopardi Odgovori
Udruženje koje će "okupljati Italijane iz našeg grada"? Koliko ima Italijana u Subotici, 3-4? Ali sigurno će grad finansirati njihovo druženje po restoranima (italijanskim, dakako), našim novcima...
dylan Odgovori
mnogo vise nego sto ti mislis.....ali bez obzira koliko,ideja je dobra.
Radomir Odgovori
@Leopardi. Nemoj,ako ne znas!
JAPAJA Odgovori
Bolje da si obisao Toplanu pa video zasto su februarski racuni naduvani 50% u odnosu na februar prose godine a lazete narod da vec 2 godine nisu korigovali cenu. Ljudi ajde da se organizujemo i razjurimo te mafijase sa vlasti i tog javnog preduzeca. Kradu nas i niko ne moze da im stane na put.
oprem dobro Odgovori
Bolje da ih je pitao o smradu koji povremeno dolazi iz njihovih pogona u večernjim satima Truju nas zajedno sa toplanom. Da su prijašnje vlasti bile normalne, ta bi fabrika zajedno sa toplanom bila na periferiji grada. Već odavno nisam video da se neko ovako ulizuje strancima, pitam se pitam ...
ex vojput Odgovori
mislim da je trebao obići vojput (namerno pišem malim slovima). krajem prošle nedelje je preko 80 radnika dobilo otkaz, da li ste to znali? Ja sam jedan od tih ex radnika, dokle ćemo biti potrošna roba? nema spasa sa nas...sramota...
Radomir Odgovori
@ ex vojput. Nije to prijatno,ali ne zalite se valjda Severasima-pa nas je 75 na vaseg jednog.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.