Komentara: 8
Pregleda: 3879

Gradonačelnik da se izjasni o stavovima Ljubice Kiselički, traže u GO SVM

21.10.2011. u 17:47h
Izvor: RTV Yueco
Gradonačelnik da se izjasni o stavovima Ljubice Kiselički, traže u GO SVM

Gradski odbor Saveza vojvođanskih Mađara traži od lokalne samouprave da se izjasni da li podržavaju stavove pomoćnice gradonačelnika Ljubice Kiselički da se preispita ustavnost i zakonitost Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

U saopštenju SVM traži od gradonačelnika i predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke Modesta Dulića da se izjasne da li će grad Subotica da pokrene postupak pred ustavnim sudom Republike Srbije u kojem bi se utvrdila ustavnost zakona.

Gradski odbor Saveza vojvođanskih Mađara zahteva da četiri člana koji pripadaju Demokratskoj stranci u Mađarskom Nacionalnom Savetu: Čila Boršoš, Atila Čengeri, Janoš Hadži i Aniko Širkova, zauzmu jasan stav u odnosu na izjave Ljubice Kiselički, jer je to njihova moralna obaveza prema mađarskoj nacionalnoj zajednici u Vojvodini, zaključuje se u saopštenju SVM-a.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3879
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

Ljubica Kiselički

svm

savez vojvođanskih mađara

mađarski nacionalni savet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.