• Pregleda: 3468

Gradonačelnik da se izjasni o stavovima Ljubice Kiselički, traže u GO SVM

Gradonačelnik da se izjasni o stavovima Ljubice Kiselički, traže u GO SVM

Gradski odbor Saveza vojvođanskih Mađara traži od lokalne samouprave da se izjasni da li podržavaju stavove pomoćnice gradonačelnika Ljubice Kiselički da se preispita ustavnost i zakonitost Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

U saopštenju SVM traži od gradonačelnika i predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke Modesta Dulića da se izjasne da li će grad Subotica da pokrene postupak pred ustavnim sudom Republike Srbije u kojem bi se utvrdila ustavnost zakona.

Gradski odbor Saveza vojvođanskih Mađara zahteva da četiri člana koji pripadaju Demokratskoj stranci u Mađarskom Nacionalnom Savetu: Čila Boršoš, Atila Čengeri, Janoš Hadži i Aniko Širkova, zauzmu jasan stav u odnosu na izjave Ljubice Kiselički, jer je to njihova moralna obaveza prema mađarskoj nacionalnoj zajednici u Vojvodini, zaključuje se u saopštenju SVM-a.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

8
Rab Odgovori
Stvarno ste preterali,ali stvarno.Hajde ostavite nas normalne i nacionalno neostrascene da zivimo.
fifi Odgovori
ne meres ziveti normalno ovde..
lova, lova, lova.. padace s krova.. (nacionalnog saveta)

shvatas?
cika pera Odgovori
sta je ovo?!? pocinje prebrojavanje krvnih zrnaca?!? i ja sam da se MNS izjasni zasto je ZOO vrt od nacionalnog znacaja za madjare?
234 Odgovori
Opet se svadjalju javno,a posle toga idu zajedno na vecericu *** cenzurisano ***
fifi Odgovori
u zoo-vrtu se odrzavaju sastanci na najvisem nivou.. eto zato..

daklem.. lova.. lova. lova.. pada s krova..
jetra Odgovori
Ne kapiram šta to oni traže, i to od četvoro SVOJIH koji, eto, pripadaju i nekoj političkoj stranci??? Jer SVM-VMSZ to nije, za neupućene pojam "Mađar" označava nacionalnost a ne političko opredeljenje. Ni u jednoj normalnoj državi raznorazni savezi Mađara, Srba, obućara, uzgajivača pečuraka i sl. nemaju pravo na političko delovanje.
Drago Odgovori
Dali podrzavamo gospodju LJubicu pa normalno je da podrzavaju svi osim pojedinaca koji samo misle na sebe i sebi slicne,menjajte zakon pod hitno ,a vi gospodo ako vam se ne svidja trcite i zalite se kod vasih nalogodavaca,jer iovako stalno se zalite na nesto,sto to netrazite u zemljama u okruzenju,zato sto vas tamo ne maze kao u Srbiji znate vi to vrlo dobro,u tim Drzavama imate sva zagarantovana prava kao u EU ovde najvise imate ,cak vise nego u Drzavama EU i to vam je malo,pa stvarno o cemu se ovde radi.
Боле Odgovori
Ови генијалци прогласише Љубицу великосрпским нацоналистом.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.