Komentara: 11
Pregleda: 2840

Gradonačelnik Bakić ugostio predstavnike Narodnog pozorišta

30.06.2023. u 14:28h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je upriličio prijem za predstavnike subotičkog Narodnog pozorišta i to povodom završetka još jedne uspešne sezone.
Gradonačelnik Bakić ugostio predstavnike Narodnog pozorišta

Gradonačelnik Bakić je u svom kabinetu ugostio upravnika Miloša Nikolića i glumicu Minju Peković i tom prilikom istakao da je Narodno pozorište temelj kulture našeg grada, jer otvara nove perspektive i inspiriše kroz pozorišnu umetnost.

Vaša posvećenost, hrabrost, talenat i vizija učinili su da na novi način osvetlite scenu i pomerite granice umetničkog izraza. Naša podrška pokazuje koliko cenimo vaš rad, a vi nam višestruko uzvraćate. Neka vas naša zahvalnost i divljenje podstaknu na nove podvige i predstave koje ćemo pamtiti i o njima pričati. Hvala vam na svakoj glumačkoj bravuri i na svakoj poruci koja nas je, upućena sa scene. oplemenila - naglasio je prvi čovek grada.

Gradonačelnik Bakić ugostio predstavnike Narodnog pozorišta

Iz uprave Narodnog pozorišta podsećaju da svaka pozorišna sezona iziskuje, pre svega, dobro planiranje, a potom i realizaciju projekata koje na sceni ocenjuje publika.

Ovaj, veoma zahtevan, proces traži potpunu posvećenost, kreaciju, talenat, rad i rezultat ne može izostati. To je subotičko pozorište i dokazalo, očaravši publiku svojim vrhunskim interpretacijama koje izazivaju emociju. Osam premijera u obe drame, brojna gostovanja, festivali, pozivi, nagrade, zaista su impresivni rezultati na koje smo ponosni - istakao je upravnik ove ustanove kulture, Miloš Nikolić.

Gradonačelnik Bakić ugostio predstavnike Narodnog pozorištaProteklu sezonu obeležio je autorski projekat Minje Peković "Bravo za klovna" kroz koji je ispričala svoju životnu priču sa ciljem da ohrabri sve žene koje prolaze ili su prošle putem izlečenja. Ogromnu hrabbrost nagradila je publika na gostovanjima i na matičnoj sceni stajaćim ovacijama. Žiri 47. Dana satire Fadila Hadžića u Zagrebu Minji je dodelio dve nagrade i to za glavnu žensku ulogu i posebnu nagradu za specijalno postignuće. 

Ovih dana, na kraju sezone, Narodno pozorište nastupilo je na Beogradskom letnjem festivalu BELEF-u gde je monodrama "Bravo za klovna" iznova doživela stajaće ovacije, a Drama na mađarskom jeziku se vratila sa festivala u Kišvardi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 2840
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Narodno pozorište

miloš nikolić

stevan bakić

minja peković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.