Komentara: 51
Pregleda: 5705

Gradonačelnik Bakić ugostio ambasadora SAD, na stolu bile brojne tekuće teme

28.03.2024. u 11:52h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
Gradonačelnik Subotice, sa saradnicima, primio je danas u Gradskoj kući delegaciju Sjedinjenih američkih država koju je predvodio ambasador Kristofer Hil. Saopštenje iz gradonačelnikovog Kabineta prenosimo u integralnom obliku.
Gradonačelnik Bakić ugostio ambasadora SAD, na stolu bile brojne tekuće teme

Danas sam imao susret sa ambasadorom Sjedinjenih američkih država, njegovom ekselencijom gospodinom Kristoferom Hilom, i saradnicima.

Bilo je više tema na dnevnom redu - položaj nacionalnih manjina, odnosi Srbije i Mađarske, Srbije i Sjedinjenih Američkih država, migranatska kriza, događaji u Ukrajini i Rusiji, a najvećim delom, na moje insistiranje, razgovarali smo o dešavanjima vezanim za našu južnu pokrajinu, Kosovo i Metohiju.

Gradonačelnik Bakić ugostio ambasadora SAD, na stolu bile brojne tekuće temeImali smo različite stavove, između ostalog, i po pitanju statusa Kosova i Metohije.

Naglasio sam dvostruke aršine Evropske unije i NATO alijanse, vezano za celokupnu situaciju u našoj južnoj pokrajini, Kosovu i Metohiji.

Na konstataciju njegove ekselencije, da "Vlada Republike Srbije po pitanju Kosova mora bolje da radi", odgovorio sam da sam zahvalan Bogu što se u najtežim vremenima za Srbiju, na čelu naše države nalazi profil čoveka i državnika kakav je naš predsednik Aleksandar Vučić.

Podvukao sam njegovoj ekselenciji da za mene Kurti nije gospodin, već zlikovac.

Gradonačelnik Bakić ugostio ambasadora SAD, na stolu bile brojne tekuće temeNa sledeću konstataciju njegove ekselencije, citiram, da se Srbiji Kosovo nikada neće vratiti, odgovorio sam kako ono nikada nije ni otišlo i da u Srbiji nema toga čoveka koji će se odreći kolevke Srpstva i naše istorije postojanja. Sve naše lične karte potiču iz naše južne pokrajine, Kosova i Metohije.

Na kraju našeg razgovora, naglasio sam, "Vaša ekselencijo, verujte, Srbija će pobediti!"

// kraj saopštenja

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 3 meseca i 2 nedelje
Komentara: 51
Pregleda: 5705
Povezane teme

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.