Komentara: 34
Pregleda: 9662
Video

Gradonačelnik Bakić obišao porodicu heroja sa Košara

03.03.2021. u 15:07h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Bakić obišao porodicu heroja sa Košara

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, posetio je Miroslava Vidača, učesnika bitke na Košarama, jedne od najsurovijih i najtežih borbi u novijoj istoriji srpske vojske, koja je postala simbol odbrane zemlje i državne granice. Tom prilikom Bakić je poručio da je Grad Subotica u obavezi da podrži, i sistemski i pojedinačno, sve one koji su bili spremni na najveću žrtvu služeći Srbiji.

- Bili smo gosti u domu našeg sugrađanina Miroslava i njegove supruge Elvire. U ovoj čestitoj porodici živi četvoro dece i mi smo došli da im, kao Grad, pomognemo. Želimo ovim putem i da se zahvalimo Miroslavu što je 1999. godine, kao mlad vojnik bio na braniku otadžbine. Služio je na najtežem mestu, na junačkoj karauli Košare, gde je naša vojska zaustavila znatno mnogobrojnijeg neprijatelja - rekao je Bakić i dodao da je za taj podvig svoj život žrtvovalo 108 boraca, među njima i Subotičanin Josip Sič.

Gradonačelnik Bakić obišao porodicu heroja sa KošaraMiroslav (42) je preživeo bitku, ali mu je od posledica ranjavanja život od tada znatno otežan, rekao je gradonačelnik, i dodao da će Grad Subotica u narednom periodu pomoći Vidaču da reši zdravstveni problem vezan za nogu u kojoj se i dan-danas nalaze geleri, ujedno i poručio da Subotica neće zaboraviti svoje heroje koji su žrtvovali svoje živote i svoju budućnost zbog otadžbine.

Uz izražavanje zahvalnosti na poseti i donaciji kućnih potrepština, Vidač je istakao da mu je drago što država poslednjih godina neguje sećanje Košare i ceni žrtvu koju su borci podneli.

Gradonačelnik Bakić obišao porodicu heroja sa Košara

- Gradonačelnik Bakić je prvi zvaničnik koji me je posetio i koji me je pitao sa kakvim se problemima susrećem i da li mi treba pomoć. To ću dugo pamtiti, kao što ću zauvek pamtiti i bitku na Košarama i 6. jun 1999. godine kada sam, kao vojnik na redovnom odsluženju vojnog roka, ranjen u predelu desne butine - poručio je Miroslav Vidač.

Video prilog:

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 34
Pregleda: 9662

Povezana vest

Povezane teme

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.