Komentara: 1
Pregleda: 5151

Gradnja i dalje stagnira

10.06.2013. u 16:58h
Izvor: RTV Yueco
Subotičani su u toku ove godine zatražili tri puta manje dozvola za gradnju porodičnih kuća, dok su investitorima izdate svega dve građevinske dozvole za izgradnju zgrada. Zgrade su simboli pojedinih subotičkih naselja, a izgleda da će tako i ostati jer se za sada ni u urbanističkim planovima ne pojavljuje izgradnja novih stambenih naselja, već se sve planira i realizuje u 90 odstvo sadašnjeg okvira grada.
Gradnja i dalje stagnira

Služba za građevinarstvo Gradske uprave izdala je do danas u ovoj godini svega jednu dozvolu za gradnju stambene zgrade s poslovnim objektima, koliko je izdato u istom periodu prošle godine, s tim da je u ovoj godini izdata i jedna dozvola za zgradu bez poslovnih objekata. U prvih šest meseci ove godine broj dozvola koje se odnose na izgradnju i dogradnju porodičnih kuća manji je više nego dvostruko – u prvih šest meseci prošle godine izdato je 27, a ove godine 11. Što se poslovnih objekata tiče, prošle godine izdato je u prvoj polovini godine sedam, a ove pet dozvola.

Kornelija Evetović Cvijanović iz Zavoda za urbanizam kaže da je ranijim planovima višeporodično stanovanje predviđeno na potezu od ulice Maksima Gorkog ka Prozivci, kao i na području istočno od Dudove Šume i Radijalca. Međutim, za sada su u izgradnji jedino pojedinačne zgrade, tako da su faktički jedina naselja višeporodičnog stanovanja Prozivka i Radijalac, a planovi ne predviđaju dalje širenje grada u tom smislu.

U Subotici je u toku cele prošle godine izdato je između 350 i 400 građevinskih dozvola koje se odnose na adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje, kao i između 150 i 160 građevinskih dozvola koje se odnose na izgradnju novih stambenih, poslovnih i infrastrukturnih objekata. U toj strukturi oko 50 građevinskih dozvola odnosi se na izgradnju individualnih porodičnih stambenih objekata, odnosno kuća, zatim četiri dozvole za višeporodične stambeno - poslovne objekte sa oko 150 stanova i nekoliko poslovnih prostora. Osim toga, za gradnju samostalnih poslovnih objekata izdato je 14 građevinskih dozvola, dok su za gradnju industrijskih objekata izdate četiri dozvole.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5151
Povezane teme

gradilišta u Subotici

Zavod za urbanizam

izgradnja zgrada

gradnja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.