Komentara: 0
Pregleda: 2395

Građevinskom fakultetu uručena zvanična akreditacija

22.04.2010. u 20:35h
Izvor: RTV Yueco
<p>Na dan Građevinskog fakulteta ova visoko&scaron;kolska ustanova dobila je i zvanično akreditaciju za rad od strane Pokrajinskog sekreterijata za obrazovanje. Akreditacija se odnosi na osnovne, master i doktorske studije, a svečanost na fakultetu iskori&scaron;tena je za dodelu diploma svr&scaron;enim građevincima, koji su položili diplomski rad u prethodnih godinu dana.</p>
Građevinskom fakultetu uručena zvanična akreditacija

Dekan fakultet prof. dr Dragan Milašinović rekao je da je dobijena akreditacija jedna velika obaveza, koje moraju svi da se pridržavaju, kao I da ispune sve njene obaveze. Proces dobijanja akreditacije nije bio lak i na novi način studiranja privikavaju se još uvek i profesori ali i studenti.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Zoltan Jegeš najavio je da će se naredne nedelje u Vladi Srbiji naći na usvajanju upisne kvote za narednu studijsku godinu. Ukoliko se one usvoje, ni jedan fakultet u Srbiji neće moći da upiše više studenata nego što je to propisano akreditacijom. Osim toga vršene su neke promene ka zanimanju koja se smatraju da su najpotrebnija u našem društvu.

Svečanost dodele akreditacije upriličena je još jednim događajem. Četrdeset I devet studenata koji su diplomirali u proteklih godinu dana, nakon svečanog govora dekana fakulteta I pokrajinskog sekretara, primili su diplome.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2395
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.