Komentara: 3
Pregleda: 3192

Građevinsko zemljište za Svarovski

08.12.2011. u 16:26h
Izvor: RTV Yueco
Građevinsko zemljište za Svarovski

Članovi Gradskog veća usvojili su predlog Zaključka o usvajanju Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade u Privrednoj zoni “Mali Bajmok” za kompaniju “Svarovski Inrternacional Holding”.

Prema Elaboratu zaključuje se da je iznos procenjene tržišne vrednosti zemljišta za otuđenje zajedno sa ulaganjima u infrastrukturu opremanja zemljišta, manji od očekivanog iznosa uvećanja javnih prihoda grada u periodu od pet godina po osnovu realizacije prve faze investicije.U planu je da se sukcesivno do 2015.godine zaposli 600 radnika, a procenjeno je da će oni da u periodu od pet godina ostvare prihod od 11,2 miliona evra neto zarade.

Za realizaciju prve faze kompanija Svarovski uložiće od 13 do 15 miliona evra. Veće je usvojilo i predlog Zaključka o utvrđivanju naknade za uređenje građevinskog zemljišta za realizaciju investicije Svarovski, kao i Rešenje o davanju prethodne saglasnosti na upotrebu imena grada Subotice u poslovnom imenu privrednog društva u osnivanju “d.o.o. “Svarovski Subotica”.

Sva tri predloga će biti upućena na usvajanje odbornicima Skupštine grada u ponedeljak, kada će se održati 10 vanredna sednica lokalnog parlamenta sa početkom u 9 časova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3192
Povezane teme
privredna zona mali bajmok mali bajmok svarovski swarovski fabrika svarovski gradsko veće
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.