• Pregleda: 3152

Građevinsko zemljište za Svarovski

Građevinsko zemljište za Svarovski

Članovi Gradskog veća usvojili su predlog Zaključka o usvajanju Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade u Privrednoj zoni “Mali Bajmok” za kompaniju “Svarovski Inrternacional Holding”.

Prema Elaboratu zaključuje se da je iznos procenjene tržišne vrednosti zemljišta za otuđenje zajedno sa ulaganjima u infrastrukturu opremanja zemljišta, manji od očekivanog iznosa uvećanja javnih prihoda grada u periodu od pet godina po osnovu realizacije prve faze investicije.U planu je da se sukcesivno do 2015.godine zaposli 600 radnika, a procenjeno je da će oni da u periodu od pet godina ostvare prihod od 11,2 miliona evra neto zarade.

Za realizaciju prve faze kompanija Svarovski uložiće od 13 do 15 miliona evra. Veće je usvojilo i predlog Zaključka o utvrđivanju naknade za uređenje građevinskog zemljišta za realizaciju investicije Svarovski, kao i Rešenje o davanju prethodne saglasnosti na upotrebu imena grada Subotice u poslovnom imenu privrednog društva u osnivanju “d.o.o. “Svarovski Subotica”.

Sva tri predloga će biti upućena na usvajanje odbornicima Skupštine grada u ponedeljak, kada će se održati 10 vanredna sednica lokalnog parlamenta sa početkom u 9 časova.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
madman Odgovori
Sada već is zemlju oduzimate?? A vlasnik se ne pita??
Zavisa Odgovori
11,2 miliona eura neto zarade. To lepo zvuci, mislim kada se govori u milionima. Jos ce neko da pomisli da ce tamo plate da budu velike. Hajde da vidimo kako to izgleda kada se uradi redovna racunica.

11.2 miliona eura za 600 radnika u periodu od 5 godina.

11200000 eura/60 meseci = 186.666,66 eura mesecno

186.666,66 eura/600 radnika = 311,11 eura mesecno

Opet dolazimo do podatka koji nedvosmisleno govori o jeftinoj radnoj snazi.

Naravno, 311 eura je prosek, ali ne zaboravite da ce medju njima biti i sefova i poslovodja koji ce primati i do 600 eura platu, tako da ce obican radnik dobijati ispod 300 eura platu.

Toliko o novim radnim mestima u Subotici. Svi se utrkuju da se predstave kao zasluzni za dovodjenje Svarovskog u Suboticu i otvaranje 600 radnih mesta, ali niko od njih ne zeli da prica o platama u tim firmama. Pitam ja ove "zasluzne" da li bi mogli sa 30000 dinara da prezive mesec dana? Naravno da ne bi mogli, ali razmisljanje o tome im nije ni u podsetniku.
Sramota je da se bas u Srbiji pravi centar jeftine radne snage u Evropi. Moramo mi da budemo prvi u svakoj negativnoj stvari. Sami smo krivi za to.
dare Odgovori
pa-Zavisa kad znas koji je prosek plate u Srbiji zasto da daju vise.minimalac je 102 h po satu,a i on se nepostuje svugde.zasto bi bilo koji stranac dao vecu platu kad nemora?!nemoj misliti da ih branim.oni samo postuju zakon.a to je na sa surova realnost...a mi zivimo kako vec zivimo,nazalost
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.