Komentara: 14
Pregleda: 7239

Građani uklonili grafite sa zgrada

11.11.2019. u 10:44h
Izvor: Subotica.com
Više od 50 aktivista uklonilo je brojne grafite koji su ružili zgrade na osam lokacija u centru grada, naselju "Tokio", kao i u okruženju OiSŠ "Žarko Zrenjanin".
Građani uklonili grafite sa zgrada

Radna akcija "Džaba ste švrljali" organizovana je na inicijativu Mesne zajednice "Centar III", uz podršku Udruženja "Omladinski građanski parlament", koju su, kao i prošle godine, podržali aktivisti Mesne zajednice "Centar I" i lokalna Kancelarija za mlade. Tradicionalno učešće uzeli su i đaci OiSŠ "Žarko Zrenjanin", kao i učenici Politehničke škole koji se školuju za zanimanje molera, odnosno operatera zidnih površina.

- Problem brojnih grafita koji se pojavljuju u sve većem broju, svakako ne može biti rešen periodičnim radnim akcijama i to jeste problem koji se pojavljuje u svim većim gradovima. Cilj centralnih gradskih zajednica, koje su najviše pogođene ovim problemom, jeste da ovakve radne akcije budu konstantne i češće, kao i da se na neki način sistemski uredi ova problematika, koja zbog bahatosti pojedinaca, ruži naš grad i time na negativan način predstavlja Suboticu brojnim posetiocima, turistima, pa i samim stanovnicima mesnih zajednica čije su zgrade išarane i oštećene grafitima - istakli su iz Mesne zajednice "Centar III".

Ovo je bila šesta po redu akcija uklanjanja grafita, koju je posetila i gradska menadžerka Zagorka Panić, izrazivši tom prilikom zadovoljstvo što sada već prerasta u tradiciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 6 časova
Komentara: 14
Pregleda: 7239
Povezane teme
skidanje grafita mz centar 3 uklanjanje grafita džabe ste švrljali
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.