Komentara: 0
Pregleda: 4671

Gradi se kanalizacija na Paliću

22.07.2011. u 17:25h
Izvor: RTV Yueco
Gradi se kanalizacija na Paliću

U toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u ulicama Novosadski put i Omladinski park na Paliću. Izvođač radova je preduzeće Severna bačka DTD. U preduzeću “Park Palić” ističu da je neophodna izgradnja ovog voda za dalje širenje kanalizacione mreže prema Muškom štrandu, kao i za smanjenje difuznog zagađenja jezera.

Radovi se izvode po projektu „Izgradnje trase kanalizacije južnog dela banjskog kompleksa Palić“ . Izgrađena kanalizaciona mreža biće dužine 446 matara. Jedini problem je visok nivo podzemnih voda, ali to je rešeno, kažu na gradilištu.

Izgradnjom kanalizacione mreže u ovom delu naselja pored domaćinstava moći će da se priključe i objekti u vlasništvu grad, pre svega objekti na muškom štrandu, Hotel sport, Restoran Fontana. Izgradnja voda je neophodna za dalje širenje kanalizacione mreže ka Vikend naselju.

U protekle četiri godine Ministarstvo ekonomije i reginalnog razvoja u izgradnju kanalizacione mreže uložilo je 70 miliona dinara. Završetkom radova u Novosadskoj ulici i Omladinskom parku biće završeni infrastuktirni radovi na banjskom delu Palića.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže bi trebalo da budu završeni do kraja avgusta. Investicija košta 7,6 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4671
Povezane teme

palić

jkp vodovod i kanalizacija

Park Palić

banja palić

uvođenje kanalizacije i vodovoda

kanalizacija na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.