• Pregleda: 4235

Gradi se kanalizacija na Paliću

Gradi se kanalizacija na Paliću

U toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u ulicama Novosadski put i Omladinski park na Paliću. Izvođač radova je preduzeće Severna bačka DTD. U preduzeću “Park Palić” ističu da je neophodna izgradnja ovog voda za dalje širenje kanalizacione mreže prema Muškom štrandu, kao i za smanjenje difuznog zagađenja jezera.

Radovi se izvode po projektu „Izgradnje trase kanalizacije južnog dela banjskog kompleksa Palić“ . Izgrađena kanalizaciona mreža biće dužine 446 matara. Jedini problem je visok nivo podzemnih voda, ali to je rešeno, kažu na gradilištu.

Izgradnjom kanalizacione mreže u ovom delu naselja pored domaćinstava moći će da se priključe i objekti u vlasništvu grad, pre svega objekti na muškom štrandu, Hotel sport, Restoran Fontana. Izgradnja voda je neophodna za dalje širenje kanalizacione mreže ka Vikend naselju.

U protekle četiri godine Ministarstvo ekonomije i reginalnog razvoja u izgradnju kanalizacione mreže uložilo je 70 miliona dinara. Završetkom radova u Novosadskoj ulici i Omladinskom parku biće završeni infrastuktirni radovi na banjskom delu Palića.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže bi trebalo da budu završeni do kraja avgusta. Investicija košta 7,6 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.