Komentara: 12
Pregleda: 5097

Grad sufinansira boravak dece u vrtićima?

24.11.2012. u 02:06h
Izvor: RTV City
Suspenzijom pojedinih nadležnosti AP Vojvodina osim regresiranja troškova boravka trećeg i četvrtog deteta u predškolskim ustanovama ukinuto je i pravo na pomoć porodicama u kojima se rode blizanci, trojke i četvorke, kao i roditeljski dodatak za prvo dete.
Grad sufinansira boravak dece u vrtićima?

Više od 10% dece u PU „Naša radost“ pripada grupi trećeg i četvrtog deteta i upisani su bez obaveze plaćanja.

Grad nije predvideo sredstva za ovu namenu rebalansom budžeta, pošto je pomenuta odluka donešena nakon usvajanja rebalansa budžeta, tako da se sada mora naći način da se obezbedi 1,2 miliona dinara mesečno kako ova ustanova ne bi poslovala sa gubitkom, a roditelji finansijski bili opterećeni.

Svakako da se mora pronaći način da se ovi problemi reše budući da bi demografska politika morala biti prioritet ne samo grada već i čitave države, izjavila je dr Etela Jerinkić, članica gradskog veća.

Gradonačelnik Subotice je u svojoj izjavi rekao da se i pored napregnutog budžeta traži rešenje za pronalaskom dodatnih sredstava, da ne bi uskratili roditeljima pravo na besplatan boravak dece u objektima "Naše radosti", koje su do sada imali.


Vest završavamo komentarom uredništva sajta: "Za koga, ako ne za decu?" 
Javni apel i podrška za iznalaženje rešenja za ovaj problem!

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 5097

Povezana vest

Povezane teme

Modest Dulić

naša radost

etela jerinkić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.