• Pregleda: 4859

Grad sufinansira boravak dece u vrtićima?

Suspenzijom pojedinih nadležnosti AP Vojvodina osim regresiranja troškova boravka trećeg i četvrtog deteta u predškolskim ustanovama ukinuto je i pravo na pomoć porodicama u kojima se rode blizanci, trojke i četvorke, kao i roditeljski dodatak za prvo dete.
Foto: Večernje novosti
Grad sufinansira boravak dece u vrtićima?

Više od 10% dece u PU „Naša radost“ pripada grupi trećeg i četvrtog deteta i upisani su bez obaveze plaćanja.

Grad nije predvideo sredstva za ovu namenu rebalansom budžeta, pošto je pomenuta odluka donešena nakon usvajanja rebalansa budžeta, tako da se sada mora naći način da se obezbedi 1,2 miliona dinara mesečno kako ova ustanova ne bi poslovala sa gubitkom, a roditelji finansijski bili opterećeni.

Svakako da se mora pronaći način da se ovi problemi reše budući da bi demografska politika morala biti prioritet ne samo grada već i čitave države, izjavila je dr Etela Jerinkić, članica gradskog veća.

Gradonačelnik Subotice je u svojoj izjavi rekao da se i pored napregnutog budžeta traži rešenje za pronalaskom dodatnih sredstava, da ne bi uskratili roditeljima pravo na besplatan boravak dece u objektima "Naše radosti", koje su do sada imali.


Vest završavamo komentarom uredništva sajta: "Za koga, ako ne za decu?" 
Javni apel i podrška za iznalaženje rešenja za ovaj problem!

Izvor: RTV City

povezane teme

12
Nina Odgovori
Videli smo kako članovi DS doniraju ogromna sredstva za stranku, pa neka se sada pokažu pa neka doniraju za decu. Uostalo neka se svim političarima umanji plata za 25% pa će mesečno biti nekoliko milijona, i ovako imaju previše. Volela bih da ovaj sajt objavi plate naših , političara,odbornika, funkcionera u javnim preduzećima , građani Subotice imaju na to pravo.
ivi Odgovori
Žalosno je što se grade kojekakvi platoi, fontane i megalomansko pozorište kako bi se krale pare a za najosnovnije što je čoveku potrebno nema novca. Zdravstvo nam je katastrofa, škola zastarele i zaostale, prihvatilišta skoro i da nemamo, sve više ljudi a i dece na ulici..stvarno je žalosno

Evo kako žive deca sa posebnim potrebama u Srbiji...ovo je ogledalo našeg društva.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q1kbayAdlgg
Hecy024 Odgovori
Ja i dalje jednu stvar ne razumem: kako sve ovo nije problem na primer u Jagodini!
sale Odgovori
Znaci Dinkic nam kresanjem budzeta i decu napada?
sale Odgovori
@hecy024,procitaj text,pa vidi!
З Odgovori
Овом граду,а вероватно и већини других у Србији, фали један Палма попут оног у Јагодини.
Vesko Odgovori
Nije grad kriv sto je Ustavni sud Srbije ukinuo pojrdine nadleznosti Vojvodine.Ja se nadam i zelim da se ovo pitanje resi, na korist porodica u grupi treceg i cetvrtog deteta.
nana Odgovori
Zaista je krajnje vreme da mediji odgovorno i profesionalno prenose ovako osetljive stvari. Ustavni sud je osporio određene nadležnosti Pokrajine u socijalnoj oblasti.Da bi zakomplikovala već napetu situaciju Pokrajina donosi odluku o prestanku plaćanja baš onoga što sud nije ni osporio. Finale je namera našeg gradonačelnika da plati grad ako već ne može Pokrajina. Verovatno se i deca pitaju kako može plaćat grad ako Pokrajinii to sud zabranjuje.
popaj Odgovori
U svim programima stranaka,naročito preizborim,je borba protiv bele kuge bila u prvih pet tačaka.
Izgeda da smo im poverovali i dali da vode ŽEDNE PREKO VODE !!!!

Stvarno nerazumem čika Palmu,on za decu ima uvek vremena i para.Čini me se,da se On "Uzda u se-i svoje kljuse".Nisu mu krivi oni "gore".Nisam čuo ili pročitao negde,da je gradio i još gradi neki
spomenik u vidu megalomanskog bazenčića ili pozorištaceta.
bubica Odgovori
@popaju jedan,dali ti znas ko je palma?Bio je kod arkana i obogatio se na posten nacin,a sad je i u vlasti,ne radi nista,a bogat. Tebi je to normalno?he he,nosi ga kuci...
Siki Odgovori
Ne bih da branim bilo koga,ali ko nije bio u Jagodini i ko nije upoznat sa privilegijama u toj opstini neka se ne javlja da komentarise. Pogledajte na sajtovima kako se trose pare iz budzeta Jagodine,a takodje pogledajte gde su otisle i koliko pare sa naseg budzeta,posebno obratite paznju na izdvajanja na konto GRADONACELNIK.
Sledece: Ne mogu da verujem da Grad Subotica nije obezbedio pare za besplatan vrtic za trece i cetvrto dete sa svog budzeta,vec se "slepovao" sa Pokrajinskog. Verovatno sprega Pokrajinskog sekretara khm, i gradonacelnika je ucinila svoje da se sredstva za tu namenu planiraju iz Novog Sada za Suboticke malisane,a ne odavde.
Ok ako su ukinuli,ali bilo bi i posteno prema sugradjanima da se sto pre nadje izlay i resenje. Za rebalans nikada nije kasno.
Da podsetim Budzet grada za 2013.g jos nije usao u Skupstinsku procedura ,tako da ETO PRILIKE da pokazu solidarnost,dobru volju i sve ostale epitete pa nek u Budzetu za 2013 g planiraju te rashode a ne preko 30 mliona dinara za kabinet Gradonacelnika.
Andrea Odgovori
Ovde nije problem sto nema para za Suboticu, nego nema para uopste za Vojvodinu!! Vojvodina treba samo da plati da bi oni u Beogradu ziveli ko kraljevi!! Eto, ovo je najveci problem! VOJVODINA JE KRAVA MUZARA!!!!!!!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.