Komentara: 8
Pregleda: 16665

Grad dodeljuje 100 stipendija za studente

17.10.2014. u 23:26h
Izvor: Subotica.com
Komisija Grada Subotice za dodelu stipendija 17. oktobra je raspisala Konkurs za dodelu stipendija za studente sa teritorije Grada Subotice, a Konkurs je objavljen na zvaničnom sajtu grada.
Grad dodeljuje 100 stipendija za studente

Tekst Konkursa za dodelu stipendija za studente sa teritorije Grada Subotice naš portal objavljuje u celosti, a originalni tekst konkursa, kao i potrebni prateći dokumenti dostupni su na ovom linku.

KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA ZA STUDENTE SA TERITORIJE GRADA SUBOTICE ZA ŠKOLSKU 2014/2015. GODINU

I
Dodeljuje se 100 stipendija. Stipendije se dodeljuju za školsku 2014/2015. godinu i isplaćuju se u deset jednakih mesečnih rata. Iznos stipendije po studentu se određuje najviše do visine iznosa stipendije na koji se ne plaća porez na dohodak građana po Zakonu o porezu na dohodak građana.

II
Stipendiju može ostvariti student pod sledećim uslovima:

  • da je državljanin Republike Srbije i da ima prebivalište na teritoriji Grada Subotice najmanje godinu dana pre raspisivanja konkursa,
  • da upisuje prvi put bilo koju godinu studija prvog stepena (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije) , ili studije drugog stepena (master akademske studije, specijalističke strukovne studije, specijalističke akademske studije) na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija.

III
Stipendiju ne ostvaruje student:

  • koji ima status apsolventa,
  • koji je u radnom odnosu,
  • ako u toku školske godine napusti školovanje,
  • ako je navršio 26 godina života.

IV
Student uz popunjeni obrazac prijave na konkurs obavezno podnosi sledeću dokumentaciju:

  • kratku biografiju,
  • uverenje o upisu na visokoškolsku ustanovu, ili o upisu na narednu godinu studija,
  • uverenje o prosečnoj oceni tokom svih prethodnih godina studija, a za studente koji upisuju prvu godinu osnovnih studija - svedočanstva o uspehu u svim razredima srednje škole,
  • fotokopiju lične karte,
  • potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje o nezaposlenosti roditelja, ili Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje,ili overenu izjavu dva svedoka o nezaposlenosti,
  • overenu izjavu dva svedoka o broju članova domaćinstva i
  • uverenje o ukupnom prihodu domaćinstva za prethodna dva meseca (za zaposlene uverenje izdato od poslodavca, za penzionere oba isečka uverenja izdatog od strane Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje - Filijala Subotica, ili izveštaj banke o izvršenoj isplati penzije u prethodnom mesecu, a u slučaju drugih prihoda uverenje izdato od strane nadležnog republičkog poreskog organa),

Za ostvarivanje bodova po kriterijumu socijalno - ekonomskog statusa, studenti bez roditeljskog staranja i/ili korisnici prava novčane pomoći dostavljaju i:

  • rešenje o smeštaju u drugu porodicu,
  • rešenje o priznavanju prava na novčanu socijalnu pomoć.

Prilikom popunjavanja obrasca prijave student daje izjavu o jeziku studiranja i poznavanju jezika u službenoj upotrebi.

V
Komisija sačinjava rang listu bodovanjem na osnovu sledećih kriterijuma:

  • deficitarnost struke – maksimalno 60 bodova,
  • postignuti uspeh – maksimalno 100 bodova i
  • socijalno - ekonomski status – maksimalno 20 bodova.

VI
Odluku o dodeli stipendija donosi Gradonačelnik na osnovu rang liste sačinjene od strane Komisije.
Odluka se objavljuje na zvaničnoj internet stranici Grada (veb - sajt Grada). Student kome nije dodeljena stipendija ima pravo žalbe Gradskom veću Grada Subotice u roku od osam dana od dana objavljivanja odluke o dodeli stipendija na veb - sajtu Grada. Odluka Gradskog veća po žalbi je konačna.

VII
Student – korisnik stipendije gubi pravo na stipendiju u toku školovanja u slučaju da Komisija utvrdi da je prilikom konkurisanja dao lažne ili neistinite podatke o sebi ili svom statusu, te je dužan da stipendiju u celosti vrati u roku od 30 dana od dana prijema obaveštenja sa razlozima raskida ugovora potpisanog od strane Gradonačelnika. U slučaju da student – korisnik stipendije u toku školovanja napusti školovanje dužan je da o tome obavesti davaoca stipendije u roku od pet radnih dana od dana prestanka statusa studenta. Stipendiju koju student – korisnik stipendije primi nakon napuštanja studija dužan je da u roku od 30 dana vrati davaocu stipendije.

VIII
Po konačnosti Odluke o dodeli stipendija sa studentom – korisnikom stipendije zaključuje se Ugovor o stipendiranju. Student kome se dodeljuje stipendija ima obavezu da u prvih šest meseci po završetku studija traži zaposlenje na teritoriji Grada Subotice. Student - korisnik stipendije prilikom prvog zapošljavanja dužan je da o tome obavesti Sekretarijat za društvene delatnosti Gradske uprave sa priloženom potvrdom poslodavca. Ukoliko se student – korisnik stipendije u roku od godinu dana od dana prijema poslednje rate stipendije ne javi davaocu stipendije sa potvrdom iz stava 3. Ovog člana ili sa potvrdom Nacionalne službe za zapošljavanje, da se vodi kao nezaposleno lice, nastaje mu obaveza da celokupan iznos stipendije vrati davaocu stipendije u roku od mesec dana od dana prijema obaveštenja o nastaloj obavezi koju će mu uputiti Sekretarijat za društvene delatnosti Gradske uprave.

IX
Konkurs se objavljuje na veb - sajtu Grada Subotice (subotica.rs)

X
Prijava za konkurs može se preuzeti u Gradskom uslužnom centru, odnosno, sa veb - sajta Grada Subotice: www.subotica.rs. Prijave za dodelu stipendije po ovom Konkursu dostavljaju se neposredno Komisiji za dodelu stipendije sa naznakom “Prijava za konkurs za dodelu stipendije”, predajom u Gradski uslužni centar, Subotica, Trg slobode 1 ili poštom.

XI
Konkurs je otvoren od 17. 10. 2014. Godine do 7. 11. 2014. Godine. Neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati. Bliže informacije u vezi Konkursa mogu se dobiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave Subotica, Trg slobode 1, 3. Sprat/305, ili na telefon 626 - 883.

Kompletan tekst Konkursa: http://www.subotica.rs/index/page/lg/sr/id/8392 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 16665
Povezane teme

stipendije

dodela stipendija

konkurs za dodelu stipendija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.