Komentara: 5
Pregleda: 7712

Godišnjica rekonstrukcije Majšanske petlje

07.05.2011. u 17:59h
Izvor: RTV Yueco
Godišnjica rekonstrukcije Majšanske petlje

Pre tačno godinu dana svečano je puštena u rad rekonstruisana Majšanska petlja. Rekonstrukcija vredna četiri miliona dinara bila je samo privremeno rešenje kako bi sama raskrsnica bila manje rizična i preglednija, i kao takva će ostati sve dok ne krene izgradnja potpuno nove saobraćajnice. Za to saobraćajnicu u toku je ekspropijacija zemljišta potrebna za proširenje Majšanske petlje, nakon čega će se graditi na osnovu plana detaljne regulacije koji je izradio Zavod za urbanizam.

Do pre godinu dana Majšanska petlja bila je jedna od nepreglednijih i rizičnijih u gradu. Onda je usledila rekonstrukcija vredna 4 miliona dinara, da bi jedna od komplikovanijih I nepreglednijih raskrsnica u gradu bila značajno bezbednija. Po planu koji je izradilo JP “Zavod za urbanizam” Majšanska petlja bi trebala da dobije novi izgled. Po rečima Stipana Jaramazovića, planera u ovom preduzeću, na lokaciji Majšanske petlje trebalo bi da bude rekonstruisan prilazni deo ulice Jovana Mikića, Majšanski put, izgrađen veliki kružni tok na području bivše drvare, a sa izgradnjom bulevara koji treba da ide preko Šumske, ulice Braće Majer, pa sve do Karađorđevog puta gradiće se I novi, veći I širi Majšanski most. Do tada će moći da se koristi stari Majšanski most.

U toku je ekspropijacija zemljišta u okolini buduće nove majšanske petlje. Vlada Srbije je utvrdila javni interes, tako da postoji zakonski osnov za ekspropijaciju. Od Majšanskog puta ka Cvijićevoj u toku je ekspropijacija pet objekata, objekat nekadašnjeg Meteorovog skladišta, kao I objekat nekadašnje Trgoprometove samoposluge u ulici Jovana Mikića. Postupak ne ide glatko, a pojedinci ne prihvataju ponuđena rešenja za ekspropijaciju tako da će morati da potraže pravdu na sudu.

JP “Direkcija za izgradnju grada” raspolaže sa 40 miliona dinara za potrebe ekspropijacije potrebnog zemljišta za novu saobraćajnicu. Nadležni sumnjaju da će ta cifra biti dovoljna, tako da će ili rebalansom budžeta ili na neki drugi način ako bude potrebe morati da se obezbede nova sredstva. Za sada nije poznato koliko će koštati izgradnja saobraćajnice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 7712
Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Zavod za urbanizam

slavko vujić

majšanska petlja

majšanski most

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.