• Pregleda: 6192

Godišnjica rekonstrukcije Majšanske petlje

Godišnjica rekonstrukcije Majšanske petlje

Pre tačno godinu dana svečano je puštena u rad rekonstruisana Majšanska petlja. Rekonstrukcija vredna četiri miliona dinara bila je samo privremeno rešenje kako bi sama raskrsnica bila manje rizična i preglednija, i kao takva će ostati sve dok ne krene izgradnja potpuno nove saobraćajnice. Za to saobraćajnicu u toku je ekspropijacija zemljišta potrebna za proširenje Majšanske petlje, nakon čega će se graditi na osnovu plana detaljne regulacije koji je izradio Zavod za urbanizam.

Do pre godinu dana Majšanska petlja bila je jedna od nepreglednijih i rizičnijih u gradu. Onda je usledila rekonstrukcija vredna 4 miliona dinara, da bi jedna od komplikovanijih I nepreglednijih raskrsnica u gradu bila značajno bezbednija. Po planu koji je izradilo JP “Zavod za urbanizam” Majšanska petlja bi trebala da dobije novi izgled. Po rečima Stipana Jaramazovića, planera u ovom preduzeću, na lokaciji Majšanske petlje trebalo bi da bude rekonstruisan prilazni deo ulice Jovana Mikića, Majšanski put, izgrađen veliki kružni tok na području bivše drvare, a sa izgradnjom bulevara koji treba da ide preko Šumske, ulice Braće Majer, pa sve do Karađorđevog puta gradiće se I novi, veći I širi Majšanski most. Do tada će moći da se koristi stari Majšanski most.

U toku je ekspropijacija zemljišta u okolini buduće nove majšanske petlje. Vlada Srbije je utvrdila javni interes, tako da postoji zakonski osnov za ekspropijaciju. Od Majšanskog puta ka Cvijićevoj u toku je ekspropijacija pet objekata, objekat nekadašnjeg Meteorovog skladišta, kao I objekat nekadašnje Trgoprometove samoposluge u ulici Jovana Mikića. Postupak ne ide glatko, a pojedinci ne prihvataju ponuđena rešenja za ekspropijaciju tako da će morati da potraže pravdu na sudu.

JP “Direkcija za izgradnju grada” raspolaže sa 40 miliona dinara za potrebe ekspropijacije potrebnog zemljišta za novu saobraćajnicu. Nadležni sumnjaju da će ta cifra biti dovoljna, tako da će ili rebalansom budžeta ili na neki drugi način ako bude potrebe morati da se obezbede nova sredstva. Za sada nije poznato koliko će koštati izgradnja saobraćajnice.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
Sting Odgovori
c c c c
stormwatch Odgovori
HAHAAHAHAHAHA! Sad se vec obelezavaju i godisnjice satro rekonstruisanja ulica, kontam da ce za jedno 5 godina kad se bude obelezavalo pola decenije od proboja Partizanskih baza do Majsanskog puta prirediti bogat kulturno umetnicki program sa folk-rock-pop zvezdama tog vremena.
arhiTetka Odgovori
Zašto li sam od svega zapamtila samo reč "ekproprijacija"? Ovo nije vest, već zamajavanje naroda i pregovori i radovi će trajati do u besvest.
stormwatch Odgovori
Vi ste zapamtili rec "eksproprijacija" a ja sam zapamtio "expropijacija".
Bando pokvarena Odgovori
Ovi se sprdaju sa nama.kakva godišnjica,pa treba da se stide i da se pokriju ušima.Hvale se sa100 m asalta a toliko blatnjavih ulica po subotici.kad se ode malo dalje od centa onda se vidi koje je siromaštvo i tuga od ulica.Nemojte započinjati most jer ga nećete nikad završiti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.