• Pregleda: 4417

Godinu dana Kancelarije za mlade

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je svečanost kojom je obeleženo godinu dana postojanja Kancelarije za mlade.
Godinu dana Kancelarije za mlade

Rad Kancelarije su u proteklih godinu dana obeležili edukativni seminari, omladinske razmene, brojne volonterske akcije, saradnja sa civilnim sektorom, ali i gradskim ustanovama.

Skupština grada Subotice, na 9. sednici održanoj dana 21. marta 2013. godine, donela je odluku o osnivanju Kancelarije za mlade Grada Subotice. Grad je preuzeo odgovornost da vodi stratešku brigu o mladima, da kroz Kancelariju kreira dugoročne programe koji se oslanjaju na potrebe mladih.

Mladi treba da žele nešto da urade za sebe i svoju sredinu ali ujedno i da imaju instituciju koja će ih podržati. Upravo, Kancelarija predstavlja sponu između mladih, organizacija civilnog društva i institucija, navode iz Kancelarije za mlade.

Zvaničnu prezentaciju Kancelarije za mlade možete videti na linku: kzm.subotica.rs

Izvor: Subotica.com

povezane teme

13
uvek u pravu Odgovori
Sad to mogu lepo da rasformiraju pa svako svojoj kući.
point Odgovori
Ogradite se od polutickih kameleona Josipice I Vjeke i gradjani ce podrzati vas rad. Ovako ste samo prepoznati kao njihov proizvod I mehanizam za ostanak u vlasti
Always Ultra Odgovori
Obzirom da ih savrseno boli i za mlade i za stare to je samo Kancelarija za udomljavanje nesposobnih partijskih kadrova (kao i sve ostalo u ovoj unistenoj zemlji). Madjar pasos u ruke (ko moze naravno) pa na sever i zapad !
pero Odgovori
Omladina fokusa i Demokratske stranke sa svojih 4,5 posto glasova u gradu se uvlače novoj vlasti da bi opravdali svoje postojanje.Mogu da postoje ali neka traže sponzore od firmi čiji su čelnici članovi DS pošto su zato i napravljeni uostalom kao i neke druge kvazi organizacije.
bah Odgovori
Na sajtu KZM vidim samo projekte drugih organizacija, koje oni reklamiraju, a sta radi KZM za ovih godinu dana, pitam sebe i pitam vas?
Gradjanin Odgovori
Koliko ja znam samo dvoje primaju platu u KZM, vasi poltronski komentari su nepotrebni, posto nista ne moze sa postoji u ovoj drzavi bez politike ne mogu ni oni bez politicke podrske, nazalost.......
Cvarkov Djorjde Odgovori
A ta di su ovo dvoje strucnjaka od Barbike i Kena ?
Da li je moguce ? Odgovori
Da li je moguce da i pored mnogih aktivnosti koje su saradnici i volonteri KZM-a u proteklih godinu dana sproveli postoji ovoliko negativnih komentara vezanih za svrhu njenog postojanja, delovanja i rezultata?
Mogu reci za sebe da aktivno pratim rad KZM-a posto se i sama bavim mladima (koje izmedju ostalog ukljucujem i u aktivnosti koje realizuje KZM) i smatram da je za ovih godinu dana mnogo toga uradjeno.Takodje smatram da je KZM ne samo opravdala svrhu njenog postojanja vec i potrebu da se u njoj angazuje jos nekoliko mladih, ambicioznih i kreativnih saradnika kako bi kroz svoje aktivnosti mogla da ukljuci sto veci broj mladih koji pohadjaju srednje skole, fakultete, koji su clanovi omladinskih organizacija ili zele da postanu community workeri u svojoj zajednici.

A sto se tice politike...treba razlikovati neke stvari.Kada ste u nekoj od institucija ili nevladinom sektoru duzni ste da saradjujete sa predstavnicima lokalne samopurave tj.clanovima gradskog veca zaduzenim za oblast kojom se bavite bas kao sto su i oni duzni da saradjuju sa vama.(Kako bi inace bilo koju ideju u kojoj je potrebno ucesce jedne i druge strane uspeli da relaizujete?).
O tome sta jeste a sta nije saradnja... verujem da nema potrebe da vam objasnjavam.Ja licno sam do sada imala vrlo korektnu SARADNJU sa predstavnicima 3 razlicite politicke partije na lokalu zahvaljujuci kojima su ideje uspesno sprovedene apsolutno van konteksta politike.
Ipak...nije bas sve u toje meri politizovano kao sto se predstavlja...ili se mozda u komunikaciji sa donosiocima odluka stvari trebaju tako predstaviti pa onda oni automatski i imaju drugaciji stav prema nama koji od njih trazimo podrsku ? Nesto je do konteksta , a nesto mozda i do osobe.
stipan Odgovori
KZM... dovoljno za palac dole!
@Cvarkov Djorjde Odgovori
evo nagledaj ih/je se ovde kad već nemožeš bez njih/nje:

http://www.subotica.info/2014/04/05/trening-za-mlade-kako-doci-do-vlasti
point Odgovori
@cvarkov djordje

U kancelariji sa debelom platom I beneficijama. Skontali su da ne uzivaju ni onih mizernih nekoliko % sa proslih izbora pa se sklanjaju da bi sacuvali fotelje. Trend je sto manje talasati po G.kuci.

@ gradjanin
Stara poslovica kaze "skim si takav si". Mladi ste I pametni ljudi, bezite od politike dok je vreme. U politici je trenutno najveci problem naseg drustva. Nadjite sponzore, bolji ste od onih sto se setaju hodnicima Gradske kuce
@Da li je moguce ? Odgovori
Iz datog se da videti da je do sada od rada dotične KZM do sada najviše koristi imao onaj dotični preduzetnik koji je štampao majice i drugi od kojih je kupovano šta je bilo potrebno za rad KZM pri čemu će mo ovoga puta izostaviti komentar o platama onih koji su tamo dobili radna mesta i efektima njihovog rada ...
Za svaku osudu!!! Odgovori
@Cvarkov Djordje

Ovo je gore od promocije pozitivnih efekata narkomanije. Mladima usadjivati ciljeve kako se dokopati vlasti...

Strasno, za svaku osudu!!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.