Komentara: 0
Pregleda: 2588

Godina velikih uspeha Subotičkog tamburaškog orkestra

02.12.2019. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Godina velikih uspeha Subotičkog tamburaškog orkestra

Još se nisu slegli utisci sa festivala "Samoborski tamburatoriji", koji je održan 23. novembra u Samoboru, a na kojem je Subotički tamburaški orkestar održao nastup o kojem su svi govorili u superlativima, usledio je novi koncert u sklopu 4. Kongresa svetske tamburaške asocijacije u sinagogi u Novom Sadu, kada je orkestar sa svojim programom digao publiku na noge.

- To je bio nastup ovogodišnjih pobednika sa "Tamburica festa", koji je održan u junu u Novom Sadu. Nastupio je nabolji mali tamburaški sastav, najbolji solista i najbolji veliki tamburaški orkestar, to jest Subotički tamburaški orkestar. Novosadska publika, koja svakako zna šta je dobra tamburaška svirka, nije štedila dlanove da iskaže svoje divljenje svim izvođačima, a naš je orkestar dobio prave ovacije - kaže Stipan Jaramazović, predsednik Subotičkog tamburaškog orkestra.

Godina velikih uspeha Subotičkog tamburaškog orkestra

Orkestar je nastupio sa programom u tri bloka. U prvom se predstavio sa savremenom kompozicijom Tihomira Ranogajca "Panonski valcer", kompozicijom Glena Milera "Moonlight serenade" i kompozicijom Pedra Ituralde "Pekenja čarda", u kojoj je solista bila Ivana Mačković. Ovim blokom dirigovala je Sonja Berta.

U drugom bloku izveli su poznate kompozicije Makse Popova "Vojvođanska igra br. 1", te novu kompoziciju novosadskog kompozitora Zorana Drakule "Adagio disaperence" i još jednu tradicionalnu numeru "Sirba lui pompieru". Treći blok je bio za dušu publike. Nastupila je Milica Dosković sa pesmama "Za tobom moje srce žudi" i "Vreme je za nas", a u završnici koncerta Orkestar je pratio Dušana Svilara sa pesmama "Vratiće se rode" i "Dunavski testament". Poklon publici bilo je, kao i na gotovo svim koncertima, "Malo bunjevačko kolo". Ovim blokovima je dirigovala Marijana Marki, koja je suvereno vodila orkestar.

Godina velikih uspeha Subotičkog tamburaškog orkestra

- Ovim nastupima Subotički tamburaški orkestar je završio seriju festivalskih nastupa u kojima je pobrao sve nagrade i ovacije publike. Sada počinju pripreme za božićne i novogodišnje programe na kojima će učestvovati Dečji i Veliki tamburaški orkestar. Imaćemo priliku da sa ovim izuzetno uspešnim orkestrom ispratimo ovu godinu i da se nadamo da će sledeća biti još uspešnija - poručio je Jaramazović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2588
Povezane teme

tamburaški orkestar

subotički tamburaški orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.