Komentara: 0
Pregleda: 3327

Globalno selo okupilo mlade iz celog sveta

15.07.2019. u 17:24h
Izvor: TV Subotica
Mladi iz raznih zemalja imali su priliku da u našem gradu predstave svoju kulturu, jezik i hranu u okviru manifestacije Globalno selo, koja je po četvrti put održana u organizaciji Aiesec-a.
Globalno selo okupilo mlade iz celog sveta

Mladi volonteri koji su posetili naš grad kažu da su oduševljeni arhitekturom ovog mirnog i malog  mesta, kao i meštanima koji su, kako kažu, bili prijateljski nastrojeni prema njima. Predstavili su jela njihovih zemalja, a na trpezi su se našli i tradicionalni sos i pasulj iz Tunisa, veoma začinjeni i ljuti specijaliteti.

- Glavna poruka Globalnog sela jeste da ono predstavlja priliku da upoznaš ljude širom sveta, čak i kada se osobe mnogo razlikuju po hrani koju jedu i stvarima koje nose, ljudskost je ono što nas ujedinjuje - rekla je Aman Said iz Tunisa.

Ahel Grafia Manso iz Španije iskoristio je putovanja da nauči brojne jezike, među kojima je i jezik naše zemlje.

- Poruka je da deca svih generacija treba da znaju što više jezika i da treba da putuju što je više moguće - poručio je na srpskom Manso.

Globalno selo okupilo mlade iz celog sveta

Predsednik Aiesec-a u Subotici, Bane Maksimović, podsetio je da ova globalna organizacija ima za cilj da poveže ceo svet, a da je interesovanje mladih za Globalno selo veliko. Iako se time bave dve godine, veruju da su uspeli da pokažu kako različitosti u veri i naciji, običajima i hrani, ne sputavaju ljude u komunikaciji, već pružaju mogućnost novih iskustava i znanja.

- Volonteri u Subotici provode pet nedelja i volontiraju u vrtićima i školama. To je nama izuzetno važno, zato što na pravi način oslikava vrednosti za koje se Aiesec zalaže, a to su multikulturalnost i širenje svesti o različitosti. Baš zbog toga smo doveli osobe iz Španije, Tunisa, Indije, Kirgistana i Turske. Pet različitih nacionalnosti i veoma smo ponosni što u jednom malom gradu kao što je Subotica, možemo da pružimo mogućnost mladima da upoznaju ljudi iz celog sveta, tačnije sa tri kontinenta - istakao je Maksimović.

Organizacija Aiesec u našem gradu Globalno selo organizovala je po četvrti put. Poručuju da će i mladi od 18 do 30 godina iz naše zemlje imati priliku da kroz ovu manifestaciju u inostranstvu predstave kulturu, običaje i hranu karakterističnu za našu zemlju.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3327
Povezane teme

aiesec

multikulturalnost

globalno selo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.