Komentara: 6
Pregleda: 2355
Foto

Gerontološki klub u kom nastaje Ivanina umetnost u slami

16.10.2019. u 17:34h
Izvor: TV Subotica
Povodom 13. rođendana Gerontološkog kluba "Kertvaroš", upriličena je izložba radova čuvene slamarke Ivane Dulić, koja je inače aktivna članica tog kluba.
Gerontološki klub u kom nastaje Ivanina umetnost u slami

Penzionerka Ivana Dulić odrasla je u Đurđinu, za koji kaže da je čuven upravo po slamarstvu. Odmalena se bavila ovom tehnikom, za koju kaže da je umetnost. Ipak, tek kada je otišla u penziju 2000. godine, potpuno se posvećuje slami, a radovi nastaju u gerontološkom klubu u kom je aktivna članica.

- Najviše vremena mi treba da je osmislim i dok ona ne dobije svoju odgovarajuću formu, a posle kada počnem da radim sa slamom, onda već uživam i razmišljam o tome kako ću da napravim haljinu, odeću, kućiću, jer sve to mora da ima reljef. Sve je to meni igranje, ja se sa slamom igram - objasnila je Ivana.

Gerontološki klub u kom nastaje Ivanina umetnost u slami

Gerontološki klub "Kertvaroš", čiji je Ivana član, bio je najstariji u čitavoj bivšoj Jugoslaviji. Ipak, kako je imao manji prekid u radu, sada slavi tek 13. rođendan.

- Ako su gerontološki klubovi duša Gerontološkog centra, onda je slamarstvo duša Subotice i te dve duše su se danas povezale, upravo na rođendan gerontološkog kluba "Kertvaroš" i ja se zahvaljujem gospođi Dulić na ovoj divnoj izložbi. Mislim da je ovo suština postojanja gerontoloških klubova, da pokažemo čime sve raspolažu naši članovi klubova i korisnici, te da ih povežemo zajedno sa gradom, jer samo zajedno možemo napredovati - kazao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Ivanišević se posebno zahvalio bivšem gradonačelniku Gezi Kučeri, na čiju je inicijativu 2006. godine ovaj klub obnovljen, a čiji je Kučera danas član.

Izvor: TV Subotica
Izložba povodom godišnjice Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Izložba povodom godišnjice Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Izložba povodom godišnjice Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Izložba povodom godišnjice Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Izložba povodom godišnjice Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Izložba povodom godišnjice Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Izložba povodom godišnjice Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Izložba povodom godišnjice Gerontološkog kluba "Kertvaroš"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2355
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

slike od slame

gerontološki klub kertvaroš

radovi od slame

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.