• Pregleda: 4119

Gerontološki izdao priručnik o pisanju projekata

Gerontološki izdao priručnik o pisanju projekata

Gerontološki centar je izdao i priručnik o pisanju projekata u svrhu konkurisanja za novac iz domaćih i stranih fondova, što je podržala lokalna samouprava. Priručnik je štampan na srpskom jeziku u 500 primeraka, a u toku je štampanje priručnika na mađarskom jeziku. Priručkin će biti besplatno distribuiran na celoj teritoriji Srbije, a namenjen je školama, nevladinim organizacijama i preduzećima.

Štampanje priručnika za pisanje projektnih predloga uz poseban osvrt na projekte iz oblasti ekologije je deo projekta “Letnje ekološke učionice". Gerontološki centar u Subotici je do sada realizovao oko 50 projekata u vrednosti nekoliko desetina miliona dinara.

Na IPA prekogranične fondove, kao i domaće trebalo bi da se konkuriše sa projektima koji se odnose na obnovljive izvore energije, rečeno je prilikom predstavljanja priručnika. Svi zainteresovani će imati priliku da pored teorijskog dela koji sadrži priručnik da vide i praktične primere kako napisati dobar projekat.

Štampanje i izdavanje priručnika u 500 primeraka na srpskom i 200 na mađarskom jeziku koštalo je 400.000 dinara. Grad je učestvovao sa 277 hiljada dinara, a ostatak novca je nabavljen u okviru projekata “Ekološke letnje učionice” preko Fondra za zaštitu životne sredine u saradnji sa Ministarstvom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
Suboticanka Odgovori
O, pa to je drug iz Ministarstva prostornog planiranja opet dao malo para svom drugu iz Gerontoloskog! Pre neki dan je dao pare svojoj drugarici za besmisleni Eko kamp na salasu, dokle???
Ima se mnogo para u tom Ministarstvu za rasipanje.
bunjevac Odgovori
@Subotičanka
Jel to onaj što je dao one silne pare za sajt.
Eno sjeb**i ga albanci ili ti hakovali pa treba još toliko para da ga remontuju.
Milan Odgovori
Očito je, veoma ste uspešni u načinu da dođete do novca a ovi EU fondovi za vas su poput novootkrivenih rudnika dijamanata! Jedino je problem što od toga najviše imate koristi vi a ne i građani osim onih koji su "blizu vatri". Šta će biti ishod toga: imaćemo pojedine institucije koje će sijati u zlatu, dok će se broj korisnika narodnih kuhinja paralelno povećavati? Ili ćete poručiti narodu "ako nemate hleba jedite kolače"? Tako to biva kada je vlast otuđena od naroda i bez vizije da u društvu nešto promeni na bolje.
janko Odgovori
sjajno! gde se moze preuzeti stampana verzija? ili dajte PDF verziju na sajtu?! pozdrav
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.