Komentara: 3
Pregleda: 2718

Gerontološki i Fokus zajedno u projektu negovanja starih zanata

02.03.2011. u 19:18h
Izvor: RTV Yueco
Gerontološki i Fokus zajedno u projektu negovanja starih zanata

Gerontološki centar i Fondacija Fokus od sada će zajednički realizovati već započetu ideju očuvanja starih zanata sa ovih prostora. U Gerontološkom centru potpisan je sporazum o saradnji, koja će se odvijati u četiri faze. Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić koji je apelovao na gradske institucije i javna preduzeća da prate konkurse kako IPA, tako i drugih fondova koji su na raspolaganju kako bi se nadomestio nedostatak sredstava u budžetu.

Gerontološki centar i Fokus Fondacija trenutno realizuju projekte u okviru prekogranične saradnje sa Mađarskom, a koji su finansirani sredstvima iz IPA fondova. Pošto je reč o istom cilju tj. negovanju starih zanata odlučili su da zajedno budu u službi cilja.

Projekat će biti realizovan kroz 4 faze. Posle prve koja je podrazumevala upravo potpisivanje sporazuma, uskro bi trebalo da bude organizovana druga faza u kojoj će se i mlađi i stariji učesnici projekta družiti kroz rad u radionici, koja će biti organizovana u renoviranom Gerontološkom klubu Bajmok. Nakon toga, radovi će biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi, a zatim i široj publici u posebnoj ulici, koja će tih dana nositi ime Art market. Građanima će tada biti omogućeno da kupe neki od suvenira.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić koji je istakao važnost ovih projekata za očuvanje gradske tradicije.

Gradonačelnik je uputio apel svim gradskim institucijama i javnim preduzećima da slede primer ove dve institucije i prate konkurse kako IPA, tako i drugih fondova koji su na raspolaganju. Podsetio je da su sredstava budžeta sve manja, te je na taj način neophodno nadomestiti finansiranje brojnih projekata. Iako smo grad sa najviše odobrenih projekata, još uvek nisu iskorišćeni svi kapaciteti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2718
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.