Komentara: 5
Pregleda: 5580
Foto

Gerontološki centar vraća službu Otvorena zaštita

15.04.2020. u 16:34h
Izvor: Subotica.com
Na inicijativu čelnika grada i ukazanih potreba velikog broja naših vremešnih sugrađana, Gerontološki centar ponovo je aktivirao Službu „Otvorena zaštita“, koja će nastaviti da pruža pomoć i negu u kući.
Gerontološki centar vraća službu Otvorena zaštita

Po rečima Nenada Ivaniševića, direktora Gerontološkog centra, usluge pomoć i nega u kući pokrenuta je u skladu sa svim bezbednosnim preporukama.

- Na inicijativu gradonačelnika i u saradnji sa Sekretarijatom za društvene delatnosti razmotrili smo sve kako da ovu uslugu bezbedno vratimo, da nikoga ne ugrozimo. Zahvaljujući gradu, pokrajini i republici možemo da obezbedimo dovoljno zaštitne opreme za svaki teren, vraćen je gradski prevoz tako da možemo normalno da organizujemo rad Gerontološkog centra a Vlada Republike Srbije odobrila je nova zapošljavanje radnika, tako da smo dobili pojačanje – objašnjava Ivanišević.

Gerontološki centar vraća službu Otvorena zaštita

Gerontološki centar vraća službu Otvorena zaštita

Do sada je više od sedam stotina naših sugrađana koristilo usluge pomoć i nega u kući i zbog svih njih je veoma značajno što je ona ponovo pokrenuta.

- Već sada imamo više stotina ljudi koji su nam se prijavili. Usluga će se pružati starijima od 65 godina na teritoriji grada, a pružaće je medicinske sestre, tehničari i negovatelji a trudićemo se da stignemo do što više naših sugrađana – poručuje Ivanišević. – Za sada je to samo u gradu, a čim se vrati prigradski prevoz to ćemo nastaviti i u prigradskim naseljima. Ono što je bitno je da radne zadatke zaposleni dobijaju i kreću da ih odrađuju iz svojih kuća, nema sastajanja, a obezbedili smo i bicikla kako bi im bilo lakše da stignu do korisnika.

Izvor: Subotica.com
Otvorena zaštita za sugrađane starije od 65 godina Otvorena zaštita za sugrađane starije od 65 godina Otvorena zaštita za sugrađane starije od 65 godina Otvorena zaštita za sugrađane starije od 65 godina Otvorena zaštita za sugrađane starije od 65 godina Otvorena zaštita za sugrađane starije od 65 godina Otvorena zaštita za sugrađane starije od 65 godina Otvorena zaštita za sugrađane starije od 65 godina
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 dana
Komentara: 5
Pregleda: 5580
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

otvorena zaštita

pomoć starijim osobama

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.