• Pregleda: 2976

Gerontološki centar Subotica obučavaće lidere u oblasti socijalne zaštite

Gerontološki centar Subotica, vodeća je Ustanova u pisanju projekata. Ustanova je koja sarađuje sa zemljama iz regiona i koja redovno učestvuje na IPA Prekograničnim projekata. Ova Ustanova je i član istaknute Evropske socijalne mreže. Menadžment Gerontološkog centra Subotica doneo odluku da svoja znanja i veštine ne drži samo za sebe već da obuči one koji žele da napreduju u oblasti socijalne zaštite.
Gerontološki centar Subotica obučavaće lidere u oblasti socijalne zaštite

Diretor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, objasnio je o kakvim obukama je reč. „Zahvaljujući Evropskoj socijalnoj mreži i Londonskoj akademiji u oblastima menadžmenta, uspeli smo da podnesemo zahtev za akreditaciju dva programa Republičkom ministarstvu i ovih dana očekujemo akreditaciju. Jedan je program iz oblasti liderstva i to je prvi takav program u Srbiji, koji je napravljen po modelu kojim se obučavaju lideri i top menadžeri u Engleskoj.

Drugi program je nastao zahvaljujući programu Prekogranične saradnje i Evropske socijalne mreže i on treba našim kolegama da omogući kvalitetnu obuku za pisanje projekata, sa posebnim osvrtom na projekte koji se finansiraju iz Evropske Unije. Ideja je da sva naša znanja koja smo stekli ne čuvamo nego ga prenesemo našim kolegama“- bio je jasan Ivanišević.

Stručni tim Gerontološkog centra Subotica će na teritoriji cele Republike Srbije ta svoja znanja prenositi. Dogovoreno je sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo i socijalna pitanja da stručni tim Gerontološkog centra Subotica bude nosilac svih projektnih aktivnosti. Oni će svim kolegama iz oblasti socijalne zaštite pružiti svu neophodnu pomoć u pisanju projekata Evropskoj Uniji. Obuke su namenje manadžentu, odnosno licima koja donose najodgovornije odluke u Gerontološkim centrima, odnosno ustanovama socijalne zaštite.

Izvor: Gerontološki centar Subotica

povezane teme

15
Ana Odgovori
Dzeja za Nobelovu nagradu,nema nam druge.
mladost Odgovori
Ovaj covek je mnogo uradio za nas stare! A vi, dezurni pljuvaci, docicete u nase godine!
kojot Odgovori
И наравно опет Џеј...
pedja Odgovori
a rade li mu oni tasteri za pozivanje od neki dan!?... a oni fenovi za ruke!?!
mileva Odgovori
Previse je zaista. Smara sa jeftinim palanackim marketingom.
GLAVATI STRIKAN Odgovori
Bas sam se zabrinuo sto ne Dzeja u novostima vec par sedmica, no evo ga oglasio se da je tu...
magacioner Odgovori
Da li je ta akademija menadzmenta u Londonu, vlasnistvo coveka poreklom iz nasih krajeva sa nekoliko zaposlenih sumnjivih kvalifikacija, u jednoj kancelariji zgrade koja ima na desetine firmi.
Inace bilo je pregovora da se osnuju osnovne studije za socijalne radnike u Subotici, pod rukovodstvom iskusnih profesora iz EU, ali su prekinuti.
Koliko mi je poznato Slovaci su otvorili taj odsek za buduce socijalne radnike slovacke manjine u Backom Petrovcu. Njihova diploma priznaje se i u EU.
Niko ne porice zasluge direktora gerontoloskog centra, ali je stvarno prevrsio svaku meru sa tim samoreklamiranjem.
svetlo u mraku Odgovori
I to sto kazes pun si znanja ima i sta da delis... Pa kada podelis svoje znanje po Srbiji, skokni malo do Londonske akademije, sa osvrtom na evropsku socijalnu mrezu narocito u oblasti menadzmenta. Tu si neprikosnoveni strucnjak jedan veliki drmr... Posle toga, zemaljska kugla je mala za ovakav genijalni inovatorski kapacitet, sledeca stanica intergalakticki dom za stare na Mesecu. A posle? pa posle... i posle tebe TI
komanc Odgovori
A gde je slika?
Bob Rock Odgovori
pun je tisak svakog tjedna sa dostignucima ove ustanove.a ponaosob sa ravnateljem istog.Ajmo ga proglasiti za kralja...))
građanin Odgovori
Od svih para koje dobija gerontološki od grada Subotice pokrajine i republike , mogla se otvoriti neka fabrika i zaposlit 1000 radnika.
Neka mi neko objasni zašto se toliko izdvaja za gerontološki, kada sam smestila oca u gerontološki plaćala sm svakog meseca za njega negde oko republičkog proseka,
Pitam se gde idu sve te pare i kako se raspolaže sa njima, možda bi ovde trebao revizor kao u čistoći.
Da ne pominjem što 200 stanara u solidarnim stanovima plaćaju svaki mesec paprene kirije gerontološkom.
,hkgmnd Odgovori
evo dzeja, tu je :)
bandi Odgovori
To kralju .Mislim da bi bolje bilo da otvorite poseban sajt sa namenom sve vesti na jednom mestu o Gerontoloskom centru.Ovako se ubijamo po celu noc trazeci i kopajuci po netu sta ce se novo pojaviti kao vest od Gerontoloskog centra .
Ovima bi i Visost broj 1 pozavidela .Alan Ford za neupucene.
box klub spartak Odgovori
kakav crni muhamed il kasijus klej , najbolji je doktor Džej...............
optimist Odgovori
Kao hranitelji nismo zadovoljni radom centra za soc.rad na celu sa direktorkom Dijanom Prcic master,pups.Naime vise od godinu dana ona je uspela samo da zameni kancelarije radnika,vlada opsti haos,okruzena bracnim parom,koji nedozvoljavaju pristup mi do nje,a od saradnje ni ghovora,nedolicno ponasanje vodece licnosti centra trpe korisnici soc.zastite.Ona nezna ama bas nista o soc.zastiti a nepozna ni sve radnike.dokle ce ovo ici ovako,neodrzivo stanje,nadamo se ne dugo,v[*...*]
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.