Komentara: 15
Pregleda: 3258

Gerontološki centar Subotica obučavaće lidere u oblasti socijalne zaštite

27.01.2014. u 16:49h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Gerontološki centar Subotica, vodeća je Ustanova u pisanju projekata. Ustanova je koja sarađuje sa zemljama iz regiona i koja redovno učestvuje na IPA Prekograničnim projekata. Ova Ustanova je i član istaknute Evropske socijalne mreže. Menadžment Gerontološkog centra Subotica doneo odluku da svoja znanja i veštine ne drži samo za sebe već da obuči one koji žele da napreduju u oblasti socijalne zaštite.
Gerontološki centar Subotica obučavaće lidere u oblasti socijalne zaštite

Diretor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, objasnio je o kakvim obukama je reč. „Zahvaljujući Evropskoj socijalnoj mreži i Londonskoj akademiji u oblastima menadžmenta, uspeli smo da podnesemo zahtev za akreditaciju dva programa Republičkom ministarstvu i ovih dana očekujemo akreditaciju. Jedan je program iz oblasti liderstva i to je prvi takav program u Srbiji, koji je napravljen po modelu kojim se obučavaju lideri i top menadžeri u Engleskoj.

Drugi program je nastao zahvaljujući programu Prekogranične saradnje i Evropske socijalne mreže i on treba našim kolegama da omogući kvalitetnu obuku za pisanje projekata, sa posebnim osvrtom na projekte koji se finansiraju iz Evropske Unije. Ideja je da sva naša znanja koja smo stekli ne čuvamo nego ga prenesemo našim kolegama“- bio je jasan Ivanišević.

Stručni tim Gerontološkog centra Subotica će na teritoriji cele Republike Srbije ta svoja znanja prenositi. Dogovoreno je sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo i socijalna pitanja da stručni tim Gerontološkog centra Subotica bude nosilac svih projektnih aktivnosti. Oni će svim kolegama iz oblasti socijalne zaštite pružiti svu neophodnu pomoć u pisanju projekata Evropskoj Uniji. Obuke su namenje manadžentu, odnosno licima koja donose najodgovornije odluke u Gerontološkim centrima, odnosno ustanovama socijalne zaštite.

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 3258
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.