• Pregleda: 2759

Gerontološki centar prvi dobija licencu za rad

Gerontološki centar prvi dobija licencu za rad

Gerontološki centar iz Subotice biće prva ustanova tog tipa u Srbiji koja će dobiti licencu za rad, što je jedna od novina nastalih kroz reformu socijalne zaštite u 2012. godini, izjavila je pomoćnica ministra za rad i socijalna pitanja Suzana Paunović.

Ona je prilikom poslednje posete Gerontološkom cenrtu u Subotici najavila da se reforma socijalne zaštite nastavlja i u 2012. godini, te da su neophodna sredstva za socijalna davanja obezbeđena za kompletnu 2012. godinu.

- Uprkos krizi, reformski proces se nastavlja dalje. Licence za rad su deo reforme u sklopu koje ćemo konstituisati i neka nova tela kao što su Komora socijalne zaštite i Služba za zaštitu od trgovine ljudima. Sve nakanade koje će ići ka socijalno ugroženom stanovništvu u 2012. godini su obezbeđene, tako da nema nikakve dileme niti rizika da ta davanja neće biti uredno isplaćivana. Pored toga, obezbeđena su i sredstva za pomoć rada 73 narodne kuhinje kako i ova socijalna kategorija ne bi bila dovedena u pitanje, a svo socijalno ugroženo stanovništvo u ruralnim područjima će dobiti neophodne pakete hrane i higijene – rekla je Paunovićeva.

Ona je napomenula da se usluge socijalne zaštite nastavljaju i u 2012. godini, gde će se jedan deo aktivnosti finansirati iz budžeta, a jedan deo preko različitih Evropskih fondova. S tim u vezi, ona je navela pozitivan primer Gerontološkog centra Subotica koji je kroz jedan takav projekat obezbedio finansiranje usluga u zajednici i pohvalila spremnost menadžmenta Gerontološkog centra da svoja iskustva podeli sa kolegama širom Srbije.

Izvor: SuMedija

povezane teme

1
pedja Odgovori
Sta ce od silnih licenci i diploma, nemaju vise mesta da okace na zid, svaki dan neka nova diploma, priznanje, licenca.....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.