Komentara: 9
Pregleda: 3017

Gerontološki centar nosilac projektnih aktivnosti vojvođanskih ustanova

06.01.2014. u 15:58h
Izvor: RTV Yueco
Gerontološki centar iz Subotice biće nosilac projektnih aktivnosti socijalnih ustanova sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine u prekograničnim programima saradnje sa Mađarskom i Hrvatskom. Ovo je rezultat jučerašnjeg sastanka direktora svih ustanova socijalne zaštite sa teritorije Vojvodine koji je održan u Subotici. Sastankom je predsedavao pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Tomislav Bogunović.
Gerontološki centar nosilac projektnih aktivnosti vojvođanskih ustanova

Gerontološki centar iz Subotice bio je domaćin prvom ovogodišnjem sastanku rukovodilaca ustanova socijalne zaštite sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine. Jedna od tačaka dnevnog reda bilo je bolje prekogranično povezivanje i razmena iskustava sa institucijama ovog tipa, kako u Vojvodini, tako i u Hrvatskoj i Mađarskoj kroz prekogranične IPA programe.

Predstavnici ovih institucija imali su priliku da predstavnicima Vlade Vojvodine iznesu probleme i zajednički pronađu način njihovog rešavanja u jednoj od najtežih oblasti socijalnog staranja, odnosno strategiju zajedničkog nastupa pred višim organima, kakav je Ministarstvo rada i socijalne politike u svetlu donošenja novog zakona o socijalnoj zaštiti.

Gerontološki centar nosilac projektnih aktivnosti vojvođanskih ustanova

Sastanak, prvi u radnoj 2014. godini nije izolovan slučaj, već će ovaj vid saradnje biti nastavljen i u budućnosti. Sledeći sastanak biće održan u narednih nekoliko meseci u Pančevu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 3017
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.