Komentara: 33
Pregleda: 11494

"Gebi" kupio Fidelinku, sledi modernizacija pogona i širenje plasmana

28.03.2024. u 12:31h
Izvor: RTV
Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, u njihovom planu je modernizacija ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom „Fidelinka 1868“.
"Gebi" kupio Fidelinku, sledi modernizacija pogona i širenje plasmana

Nekada su silosi u Aleksandrovu bili sinonim za kvalitet i sigurnost predatog žita subotičkih i ne samo subotičkih poljoprivrednika. A u susednoj zgradi mlelo se žito i pravile testenine bez kojih svoj rad nisu mogle da zamisle brojne domaćice.

Sve do stečaja, u kojem se kompanija "Fidelinka" našla pre skoro deceniju i po, kada su njeni pojedini delovi nastavili delatnost, sa više ili manje uspeha, kroz zakup. Prodajom njenih delova i zaštitnog znaka, stečaj je faktički okončan pre skoro dve godine, da bi nedavno "Gebi" iz Čantavira preuzeo silose, mlin, testaru.

- Ova godina će da se odnosi na osvežavanje i modernizaciju samog silosnog parka koji je osnova celog ovog poslovanja. Sa modernizacijom ovog silosnog parka mi ćemo postati vlasnici, u privatnom vlasništvu, sa preko 600.000 tona skladišnog kapaciteta za žitarice i uljarice, što je jako ozbiljna količina, ne samo za Srbiju, nego i za region. Nakon osposobljavanja tog silosnog parka, koji će nam uzeti u vremenskom periodu celu ovu godinu, sledeći korak će biti obnavljanje i modernizacija mlinskog dela, koju će da prati i testara. Znači, ovo je u sklopu tih pet godina - kaže za RTV menadžer kompanije "Gebi" Atila Andraš Đuričin.

U tom roku, novi vlasnik planira ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa.

“U ovom momentu ta duga tradicija subotičkog mlinarstva i same Fidelinke spaja se sa modernom tradicijom industrijskog poslovanja koju predstavlja Gebi. I spajanjem ove dve, da kažem, kvalitetne tradicije mogu jedino da se stvore kvalitetni Fidelinkini proizvodi”- dodaje on.

Veruju da će sve planove vezane za Fidelinku ostvariti i pre tog zadatog roka.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 4 nedelje i 1 dan
Komentara: 33
Pregleda: 11494
Povezane teme

fidelinka stečaj

fidelinka subotica

fidelinka proizvodi

gebi čantavir

fidelinka mlin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.