Komentara: 11
Pregleda: 6109

Gazdinstvo iz Bikova primer dobre prakse

20.11.2020. u 13:58h
Izvor: Subotica.com
Porodica Soković bavi se uzgojem svinja i obrađuje oko 12 hektara zemlje za ratarsku proizvodnju stočne hrane, koja zadovoljava potrebe ishrane životinja kroz postrnu setvu kukuruza posle skidanja ječma.
Gazdinstvo iz Bikova primer dobre prakse

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić obišao je poljoprivredno gazdinstvo porodice Soković u Bikovu, koje se pokazalo kao odličan primer domaćistva koje postiže izuzetne rezultate u proizvodnji kvalitetnog koncentrata.

Gazdinstvo iz Bikova primer dobre prakseGazdinstvo iz Bikova primer dobre praksePoljoprivrednom domaćinstvu porodice Soković, u tekućoj godini, resorni sekretarijat odobrio je sredstva u iznosu od 1.26 miliona, od toga nešto više od 400 hiljada dinara za sistem navodnjavanja i 860 hilajda a kupovinu tehničke opreme radi obezbeđivanja boljih uslova za uzgoj svinja.

Po rečima sekretara Božića, ovakva gazdinstva su primer dobre prakse, gde pored stočarske proizvodnje imaju i ratarsku proizvodnju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 6109
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.