Komentara: 15
Pregleda: 5180

Gas stiže i u prigradske mesne zajednice

31.12.2013. u 13:44h
Izvor: RTV Yueco
U naredne dve godine Javno komunalno preduzeće “Suboticagas” planira da realizuje priključenje svih zainteresovanih građana na gas. Reč je o završetku investicionog projekta koje je započela beogradska firma Telefonija 2006.godine, a odnosi se na gasifikaciju 12 prigradskih mesnih zajednica. U Mesnoj zajednici Novi Žednik kažu da je kod njih sve spremno da se zainteresovani građani priključe na gas.
Gas stiže i u prigradske mesne zajednice

60 domaćinstava je zainteresovano da se priključi na gas, kažu u Mesnoj zajednici Novi Žednik. Očekuju da će ih biti u narednom periodu znatno više, jer od 2014.godine “Suboticagas” je najavila da će besplatno da izgradi priključak za gas.

Pre godinu i po dana na lokaciji merne regulacione stanice u Novom Žedniku svečano je pušteno u rad 27 km novoizgrađenih distributivnih gasnih mreža, u 12 mesnih zajednica na teritoriji grada Subotice. U naseljima Starom Žedniku, Novom Žedniku, Đurđinu, Čantaviru,  Bačkom Dušanovu, Bajmoku, Tavankut, Višnjevac, Ljutovo uveden je gas i ostalo je još da se postavi u Maloj Bosni i Bikovu. Kompletna investicija je koštala  11,5 miliona  evra, a izvođač radova je beogradska firma Telefonija za mreže unutar sela za srednji pritisak. U preduzeću “Suboticagas” objašnjavaju da planiraju da u saradnji sa gradom do 2015.godine priključe na gas sve zainteresovanje građane iz navedenih mesnih zajednica.

U pomenutim naseljima ima oko 40.000 stanovnika i 12.000 domaćinstava. Projekat gasifikacije otpočeo je još 2006. godine, a na teritoriji od 12 mesnih zajednica razvučeno je 350 kilometara gasne mreže.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 5180
Povezane teme

gasovod

suboticagas

priključenje na gasovodnu mrežu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.