Komentara: 0
Pregleda: 2466

Gas poskupljuje 1. oktobra

03.09.2011. u 19:56h
Izvor: RTV Yueco
Gas poskupljuje 1. oktobra

Cena gasa za domaćinstva u Srbiji biće od 1. oktobra povećana za 10 odsto, a računajući i privredu, prosečno poskupljenje iznosiće 15 odsto, potvrdio je generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Bajatović je za "Pres" rekao da se, posle konsultacija i detaljnih razmatranja u Vladi Srbije, odustalo od zahteva za poskupljenjem gasa od 30 odsto.

"Tačno je, u Vladi smo postigli dogovor da gas poskupi u proseku za 15 odsto, s tim što će za domaćinstva poskupeti 10 odsto od 1. oktobra. Posle konsultacija i detaljnih razmatranja u Vladi, odustali smo od zahteva za poskupljenjem od 30 odsto, imajući u vidu da moramo da očuvamo makroekonomsku stabilnost", rekao je Bajatović. On je, medjutim, ocenio da će se pitanje cene gasa uskoro ponovo naći na dnevnom redu.

Bajatović je istakao da, i sa ovim poskupljenjem, jedino Rumunija ima jeftiniji gas od Srbije, a da će njegova cena morati da bude razmatrana ponovo, jer će cena nafte na svetskom tržištu rasti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2466
Povezane teme

suboticagas

poskupljenje gasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.