• Pregleda: 3989

Fudbalski savez Vojvodine donirao lopte subotičkim klubovima

Predstavnici pokajinskog fudbalskog saveza uručili su danas 174 lopte predstavnicima 62 kluba sa teritorije severa Bačke. Iz grada su poručili da se radovi na izgradnji reflektora privode kraju,a da uskoro kreće izgradnja tartan staze.
Fudbalski savez Vojvodine donirao lopte subotičkim klubovima

Kampanja pomoći fudbalskim klubovima pokrenuta je sa ciljem da se fudbal još više afirmiše i popularizuje, posebno među mlađom populacijom, u manjim sredinama.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban zahvalio se Fudbalskom savezu Vojvodine (FSV) i Fudbalskom savezu Srbije (FSV) na podršci i ulaganju u Suboticu, što po njegovim rečima značajno pomaže uz ulaganja koja su već predviđena kroz budžet lokalne samouprave.

- Grad Subotica jedan je do retkih gradova u Srbiji koji može da se pohvali velikim brojem klubova u raznim rangovima takmičenja, zato ste pre svega zaslužni vi, sportski radnici, a mi ćemo kao lokalna samouprava učiniti sve da taj rad olakšamo - rekao je gradonačelnik obraćajući se predstavnicima fudbalskih klubova sa teritorije grada Subotice.

Gradonačelnik je govorio i o radovima na Gradskom stadionu, odnosno izgradnji reflektora i pripremama za postavljanje nove tartan podloge na kružnoj stazi.

- Upravo danas je kraj radova na postavljanju reflektora na Gradskom stadionu, a tokom vikenda smo imali i njihovo probno puštanje u rad. Očekujemo ovih dana da stručnjaci optimizuju usmerenje reflektora, a do kraja meseca će reflektori biti predati na upotrebu. U toku je priprema tehničke dokumentacije i dozvola za izgradnju nove atletske staze i sa tim radovima ćemo uskoro početi. - zaključio je Laban

U ime FSV uručenju je prisustvovao Dragan Simović, predsednik ove organizacije, ujedno i superligaša FK "Spartak" koji bije bitku za ulazak u plejof.

- Nastavili smo inicijativu Fudbalskog saveza Srbije (FSS) koji je pre par meseci delio opremu, pa smo mi odlučili da nađemo način kako da i sami od prihodovanog novca pomognemo klubovima sa teritorije Vojvodine. FSV ima odličnu saradnju sa pokrajinskom vladom koja nam je za ovu godinu obezbedila određena sredstva pa ćemo to pokušati da usmerimo u prave svrhe, za pomoć klubovima u njihovom radu. - istakao je Simović

Predsednik FSV je rekao da će uskoro pokrenuti Inicijativu, a pozvao je i lokalnu saoupravu da to podrži, kojom bi se fazno rešavali dugogodišnji problemi Gradskog stadiona u Suboticu.

Na podršci FSV i FSS zahvalio se i Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine. On je ponovio da se grad trudi da u skladu sa mogućnostima pomogne sportistima i klubovima da funkcionišu u što boljim uslovima.

- Zadovoljstvo mi je što se grad Subotica našao na mapi gradova koji su korisnici sredstava FSV. Zahvaljujući pomoći pokrajinskih i republičkih saveza pri kraju smo radova na montaži reflektora i očekujemo, kako smo i ranije najavili, da oni zasvetle do kraja marta meseca. Projekat za izgradnju tartan staze imamo u rukama i fazi smo pripremnih radova, pribavljamo neophodnu dokumentaciju i uskoro krećemo u same građevinske radove - rekao je član GV

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Kimi Odgovori
GAJBA nesto da poklanja?? Bas me interesuje sta stoji iza ovoga...
Holms Odgovori
174 lopte, baš 174? Gde nađu onih 74? Ili 70?
Ehhhh Odgovori
Uuuuuu koliko lopata :D :D :D Veliko HVALA premijeru-kandidatu Vučiću, i nemojmo zaboraviti da se za vreme žutih fudbal igrao bez doniranih lopti
bojan Odgovori
Da nije smesno bilo bi zalosno,cista promocija Gajbe,dodela lopti u Gradskoj kuci pred 15 prisutnih,bruka i sramota
zivan Odgovori
To mu onda dodje skoro 3 lopte po klubu..ako sam dobro razumeo? :D
kaland Odgovori
obično ne kometarišem poklone ali bi voleo znati koji je to broj koji bi ti voleo da su poklonili fudbalski lopti , kada ti ne odgovra ni 170 ni 174.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.